Rektör Karakaya: ‘’Pilot sağlık projelerimizle sağlık mükemmeliyet merkezi oluşturmayı amaçlıyoruz”

ÜNİVERSİTEMİZİN MODEL OLAN PROJELERİ TANITILIYOR 

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin ve şehrimizin gelişmesi adına  kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve bürokratlarla sürekli iletişim halinde olan üniversitemiz yönetimi görüşmelerine devam ediyor.
AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal ve yönetimi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya ve ekibine bir ziyaret gerçekleştirerek pilot projeler hakkında bilgi aldı.  24 Haziran 2021 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, proje yürütücüsü öğretim üyeleri ile Ak Parti İl teşkilatı mensupları katıldı.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Pilot üniversite projeleri kapsamında yapılan çalışmalar hakkında paylaşımların yapıldığı toplantıda gelecek projeksiyonları hakkında da istişarelerde bulunuldu.
REKTÖR KARAKAYA: ‘’BOZKIRIN ALTINDA YATAN CEVHER; JEOTERMALİ VE TARIMI GÜNDEMİMİZE ALDIK’’
Üniversitelerin bilgi üretim merkezi olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, misyonlarının insanlığa faydalı işler yapmak olduğunu belirtti. 
2016 yılından itibaren bilginin gücünü kullanarak tasarımlar yaptıklarını dile getiren Rektör Karakaya, Kırşehir’in öne çıkan yönlerine bilimsel bilgiyle neler katabileceklerinin çalışmasını başlattıklarını anlattı. 
Karakaya, öncelikle bozkırın altında bir cevher gibi yatan jeotermali ve bölgenin öne çıkan yönü olan tarımı gündemlerine aldıklarını anımsattı.
REKTÖR KARAKAYA: ‘’PİLOT SAĞLIK PROJELERİMİZLE SAĞLIK MÜKEMMELİYET MERKEZİ OLUŞTURMAYI AMAÇLIYORUZ”
Jeotermal alanında hazırlanan üç pilot sağlık projesinin kabul gördüğünü anlatan Rektör Karakaya, JEOKAREM (Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi Projesi), AHİGETAM (Ahi Evran Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Araştırma Uygulama Merkezi) ve SAUTER’in (Sporcu Sağlığı Araştırma Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi Projesi) Sağlık Mükemmeliyet Merkezi olarak tasarlanan bir kompleks olarak amaçlandığını söyledi. Karakaya, pilot sağlık projeleri ile jeotermal kaynakların sağlık ve spor alanında etkin kullanımını sağlamak ve sağlık turizminin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi yoluyla yerel-bölgesel kalkınmaya katkıyı hedef edindiklerini belirtti.
REKTÖR KARAKAYA: ‘’KIRSALDAN KENTE GÖÇÜ ÖNLEMELİYİZ’’
Pilot sağlık projelerinin ardından Termal Seralarda Kümelenme, Kaba Yem Üretimi, Ceviz Odaklı Kalkınma ve Gelişim ile Eğitim ve Tanıtım Projesi hakkında da bilgi veren Rektör Karakaya, bu projelerle ulaşmak istedikleri hedefleri anlattı. 
Karakaya, Termal Seralarda Kümelenme Projesi ile çekirdek bir ailenin işletebileceği örnek bir sera modeli kurarak ilimizde kırsaldan kente göçü önleyecek alternatif bir faaliyet alanını oluşturmak istediklerini kaydetti. 
Kaba Yem Üretimi Projesi ile bölgede yem bitkileri kültürünü ve tarımını tanıtmak, nadas alanlarını daraltmak amacında olduklarını anlatan Karakaya, şeker pancarı tarımı yapılan alanlarda ekim nöbetine silajlık mısır, sorgum, hayvan pancarı ve yem karpuzu gibi bitkilerin girmesini hedeflediklerini ifade etti.
REKTÖR KARAKAYA: ‘’HEDEFİMİZ, KIRŞEHİR’İN DEĞERLERİNİ MARKALAŞTIRMAK VE KIRŞEHİR’İ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEK’’
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bölgesine katma değer sağlayan bir üniversite olduğunu belirten Rektör Karakaya, istihdama ve üretime yönelik yapılan çalışmaların alanda hızla karşılık bulduğunu ifade etti. 
Ülkemizin de içinde bulunduğu küresel salgın döneminde hem akademik anlamda hem de projeler konusunda çalışmaların devam ettiğini anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir’in değerlerini markalaştırmak, bölgeye katkı sunmak ve Kırşehir’i cazibe merkezi haline getirmek istediklerini söyledi.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın ardından Pilot Tarım ve Jeotermal Projeler Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Kurt ‘’Üniversitemizin Tarım ve Jeotermal Alanda Ülkeye ve Bölgeye Katkıları’’, Pilot Sağlık Projeleri Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ‘’Üniversitemizin Sağlık ve Jeotermal Alanda Ülkeye ve Bölgeye Katkıları’’ konulu konuşmalarını yaptılar.
Açılış konuşmalarının ardından pilot proje yürütücüsü öğretim üyeleri kendi alanlarına ait projelerin sunumları gerçekleştirdiler. 
Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ‘’Ceviz Odaklı Kalkınma ve Gelişim Projesi’’, Dr. Öğr. Üyesi Hakan Başak ‘’Termal Seralarda Kümelenme Projesi’’, Doç. Dr. Tamer Yavuz ‘’Kaba Yem Üretim Projesi’’, Dr. Öğr. Üyesi Fevziye Şuheda Hepşen Türkay ‘’Vermikültür Üretim Projesi’’, Doç. Dr. Funda Atila ‘’Mantar Üretim Projesi’’, Prof. Dr. Figen Tuncay ‘’Jeotermal Kaynaklı Rehebilitasyon Merkezi (JEOKAREM) Projesi’’, Doç. Dr. Ali Güneş Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları (GETAT) Projesi, Öğr. Gör. İhsan Kodak ‘’Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi (SAUTER) Projesi’’ adlı sunumlarını yaptı.
Ziyaret Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal ve beraberindeki heyetin termal sera, kaba yem ve diğer proje alanlarını yerinde incelemeleriyle sona erdi. (HABER MERKEZİ)