Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2018 yılında engelli bireylerin eğitim imkanlarına erişimleri, mekanlara erişiminde kolaylık ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişim olanağı sağlanması ve farkındalık oluşturulması için düzenlenen “2020 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri” kapsamında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin belirli birimleri Turuncu ve Yeşil Bayrak Ödülünü almaya hak kazandı. 2 Eylül 2020 tarihinde Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, rektörlük makamında Turuncu ve Yeşil Bayrak Ödülünü almaya hak kazanan Çiçekdağı, Kaman, Mucur ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulları yöneticileri ile bir araya gelerek onlara belgelerini verdi.
Geçtiğimiz dönemde Bağbaşı Kampüsü, Çiçekdağı ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu “Mekânda Erişim” düzenlemesi ile Turuncu Bayrak Ödülünü almıştı. Birimlerde gerçekleştirilen düzenlemeler sonucunda Çiçekdağı ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz “Eğitimde Erişim” ile Yeşil Bayrak Ödülünü de almaya hak kazandı. Aynı zamanda Kaman ve Mucur Meslek Yüksekokullarımız da yapılan düzenlemeler sonucunda YÖK tarafından hazırlanan “Mekânda Erişim” ile Turuncu Bayrak ve “Eğitimde Erişim” ile de Yeşil Bayrak Ödülünü almaya hak kazanan birimlerimiz arasında yerini aldı.
REKTÖR KARAKAYA: “HER BİREYİN EŞİT ŞARTLARDA EĞİTİM ALMA HAKKI VAR”
Her bireyin eşit şartlarda eğitim almasını sağlamak için üniversitemizde önemli düzenlemeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Rektör Karakaya, engelli bireylerin eğitim imkanlarına erişimleri, sosyal ve kültürel faaliyetlerine katılma olanakları ve yerleşke içindeki tüm mekanlara erişimlerini kolay sağlamaları için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti.
“Geçtiğimiz dönemlerde diğer birimlerimize kazandırdığımız Turuncu ve Yeşil Bayrak Ödüllerinin şimdi de Kaman, Çiçekdağı, Mucur ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokullarına kazandırdığımız için çok mutluyuz.” diyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, engelsiz yaşam için yapılması gereken her şeyi yapmaya devam edeceklerini anlattı.
Engelli bireylerin hayatlarına dokunarak onların da birer engelsiz birey gibi tüm haklardan ve olanaklardan faydalanabilmesi için Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, yaşamımızın tüm alanında engelli bireylerin karşılaştığı zorlukların farkında olarak bu zorlukların düzeltilmesi için tüm çabayı göstereceklerini ve bu alanda farkındalık oluşturmaya devam edeceklerini kaydetti. (HABER MERKEZİ)