TEKNOFEST 2021’de Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. İsmail Ceylan’ın danışmanlığını yaptığı “Manvalf (Manyetik varis çorabı)” isimli proje Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Fikir Kategorisi Üniversite Seviyesinde finale kaldı.
21 - 26 Eylül 2021 tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST 2021 finalinde yarışacak KAEÜ ekibi, varis hastalığında kullanılan çoraplara manyetik alan ve EMG sensörü eklentisi yerleştirilmesiyle venöz dönüşün daha etkili ve kalıcı olmasını hedefliyor. Ayrıca projede kullanılan tekstil ürünlerinin mikroçipli olarak tasarlanmasıyla bu alanda da ekstra bir etki oluşturulmaya çalışıldı. Multidisipliner bir çalışma ekibine sahip projede; takım sorumlusu olarak Görkem Açar (Fizyoterapist) görev alırken takım üyesi olarak ise Şule Söylemezoğlu (Bilgisayar Mühendisi), Furkan Öztürk (Biyomedikal Mühendisi), Sedanur Ekentok (Biyomedikal Mühendisi), Aslı Avcı (Biyomedikal Mühendisi), Özgenur Cingitaş (Hemşire) görev aldı.
Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri doğrultusunda gerçekleştirilen TEKNOFEST 2021 Teknoloji Yarışmaları ülkemizin yetişmiş nitelikli insan kaynağına katkı sunmayı amaçlıyor. 
Daha önce Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kaman Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Öğr. Gör. Şefik Tekle’nin hazırladığı “Balık Atıklarından Biyoaktif Peptid Üretimi” isimli proje Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Kategorisi Üniversite Seviyesinde kalmıştı. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. İsmail Ceylan’ın danışmanlığını yaptığı “Manvalf (Manyetik varis çorabı)” isimli projenin de finale kalmasıyla KAEÜ’nün TEKNOFEST 2021’de finale kalan proje sayısı ikiye çıkmış oldu.
Proje takımlarında yer alanları tebrik eden Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Üniversite takımlarımız pandemiye rağmen TEKNOFEST 2021 yarışmalarına katılarak finallere kalmayı başardılar.
TEKNOFEST’te finale kalan projelerin akademik danışmanlarını ve takım üyelerini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Finalde de başarılar diliyorum. Çalışan, üreten, üniversitemize değer kazandıran tüm öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi her zaman desteklemeye devam edeceğiz.” dedi. (HABER MERKEZİ)