Rektör Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi pilot üniversite projeleri ile toplumsal katkı sağlıyor”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü tarafından geleneksel hale getirilen Geleneksel Üniversite-Şehir Buluşması pandemi nedeniyle verilen iki yıl aradan sonra tekrar gerçekleştirildi.

24 Mayıs 2022 tarihinde Cacabey Meydanı’nda başlayan ve iki gün sürecek olan Üniversite-Şehir Buluşması etkinliğine Kırşehir Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, dekanlar, daire başkanları, okul müdürleri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve Kırşehir halkı katıldı.

REKTÖR KARAKAYA: “ÜNİVERSİTELERİN EĞİTİM-ÖĞRETİM, ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME VE TOPLUMSAL KATKI OLMAK ÜZERE ÜÇ GÖREVİ VAR”

4. Geleneksel Üniversite-Şehir Buluşması’nın açılış konuşmasını Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya yaparak üniversitelerin evrensel kurumlar olduklarını ve tüm dünyadan aldıkları bilgi ve birikimi önce şehirlerinde daha sonra da ülkelerinde faydaya dönüştürdüklerin söyledi.

Üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı olmak üzere üç önemli görevi olduğunu da belirten Rektör Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin pilot üniversite projeleri ile toplumsal katkıyı sağladığını kaydetti.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin pilot üniversite süreci ve bu süreçte hayata geçirdiği projeler hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2016 yılında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında 41 üniversite içinden ilk 5 üniversite arasına girdi. Üniversite olarak 2016 yılından beri toplumsal katkı sayabileceğimiz 6 pilot proje yürütmekteyiz. Bölgesel kalkınma ve ihtisaslaşma başlıkları altında yürüttüğümüz bu projelerden üçü tarım alanında, diğer üçü ise sağlık alanında yer alıyor. Tarım alanında yer alan projelerimizden Termal Seralarda Kümelenme Projesi, Ceviz Odaklı Kalkınma ve Gelişim Projesi ve Kaba Yem Üretim Projesi ile Kırşehir’e ve ülkemize önemli katkılar sağladık. Kaba Yem Üretim Projesi ile ilimizde yem bitkilerinin yetiştirilmesi ve hayvancılığa katkı sağladığını, Termal Seralarda Kümelenme projesi ile Kırşehir’de seracılığın ve Ceviz Odaklı Kalkınma ve Gelişim Projesi ile de ilimizde daha verimli ve sağlıklı ceviz üretiminin yapılabileceğini göstermiş olduk.”

Sağlık alanında yapılan projeleri de değerlendiren Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, öncelikli amaçlarının Kırşehir’i sağlık turizminde öncü bir şehir yapmak olduğunu anlattı.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile bu adımı attıklarını vurgulayan Rektör Karakaya, Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi (JEOKAREM), Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi (GETAT) ve Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezinin (SAUTER) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde faaliyette olduğunu belirtti.

REKTÖR KARAKAYA: “GAYEMİZ İYİ YETİŞMİŞ İNSAN, TOPLUMA FAYDA VEREN, AHLAKIYLA, BECERİSİYLE TAMAM OLMUŞ GENCİ ORTAYA ÇIKARMAKTIR”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi toplumsal katkı görevleri kapsamında bir diğer faaliyetinin ise kalite çalışmaları üzerine olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, kalite süreçlerinde özveriyle çalışarak önemli başarılar elde ettiklerini ve üniversitemizin kalite yönetim sistemi yazılımını “Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi (BKYS)” olarak marka ve isim hakkının tescil edildiğini anlattı.

Eğitim-öğretimi de kalite süreçlerine dahil ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin yerli yazılımı olan ve eğitimde kaliteyi garantileyen Ahi Yeterliliğe Dayalı Dijital Eğitim Projesinin (AYDEP) patentini alarak tüm ülkeye örnek olduklarını sözlerine ekledi.

“AYDEP’in ulusal patentini aldık, uluslararası patent için de çalışmalarımız devam ediyor.” diyen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kalite çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından verilen Tam Kurumsal Akreditasyon Belgesine 5 yıllığına sahip olduğunu söyledi.

Tam Kurumsal Akreditasyon Belgesi ile üniversitemizin tercih listelerinde Kaliteli üniversiteler arasında yer alarak çok sayıda öğrencinin tercih edeceği üniversitelerden biri olacağını vurgulayan Rektör Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kırşehir Ahi Evran üniversitesi kendi kapasitesinde olması gerekenin en iyisini elde etmek için tüm ekibiyle canla başla çalışmakta, şehir ve üniversitenin bir bütün halinde üniversitenin üzerine yüklenen misyonları hakkıyla yerine getirmek için büyük bir gayret göstermektedir. Gayemiz iyi yetişmiş insan, topluma fayda veren, ahlakıyla, becerisiyle tamam olmuş genci ortaya çıkarmaktır. Bu hedef bizim üzerime yüklenmiştir. Biz de bunu hakkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz.”

Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın açılış konuşmalarının ardından protokol ekibi, üniversitemiz birim stantlarını gezdiler. Her stanttan bilgi alan Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya ve protokol ekibi, stant görevlileri ile sohbet ettiler.

Stant ziyaretlerinin ardından Spor Bilimleri Fakültesi Halk Oyunları gösterisi sundu. İzleyenlerin büyük keyif aldığı gösterinin devamında ise Dış İlişkiler Ofisi tarafında organize edilen Kardeş Ülkeler Gösterisine yer verildi. Yabancı uyruklu öğrencilerimiz kendi ülkelerinin şiirlerini okudu, müziklerini seslendirdi ve danslarını sahnelediler. Şiir, müzik ve dans gösterilerinin ardından Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, etkinliğe katılanlara Ahi Pilavı ikramında bulundu.

Program esnasında Milli Savunma Bakanlığı'ndan Pençe-Kilit Harekâtında çıkan çatışmada 5 askerimizin şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığı bilgisi üzerine Grup Tam Dörtlü’nün Müzik Dinletisi, Grup Vaveyla’nın Rock Konseri ve Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinin Kırşehir Türküleri Konseri iptal edildi. Birim stantları ziyaretçiler için açık kalmaya devam etti. (HABER MERKEZİ)