Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında seçilen 5 pilot üniversiteden biri olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, projelerdeki başarılı çalışmalarıyla adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor.

“Tarım ve Jeotermal” alanda pilot üniversite olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin tecrübesinden faydalanmak isteyen Batman Üniversitesinden bir heyet 23 Aralık 2021 tarihinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ziyaret etti.

Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, Genel Sekreter Doç. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Halil İbrahim Aydın ile Kozluk MYO Müdürü ve Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Rıda Tür’den oluşan heyet, ziyaret kapsamında ilk olarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt ile görüştü.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Senato Salonunda Batman Üniversitesi Heyeti ile bir araya gelen Prof. Dr. Mustafa Kurt, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin yürüttüğü pilot projeler hakkında bilgiler verdi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin tarım ve jeotermal alanda birçok proje üreterek hayata geçirdiğini belirten Kurt, projelerle üniversitemiz ve ilimizin önemli bir ivme kazandığını vurguladı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt’tan pilot projeler hakkında bilgi alan heyet daha sonra Ar-Ge Seramızı gezerek Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Başak’tan seranın faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında “Tarım ve Jeotermal” alanda pilot üniversite seçilen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin projelerinden olan “Termal Seralarda Kümelenme Projesi” ile Ar-Ge Serasını faaliyete geçirdiklerini anlatan Başak, proje ile serada örtüaltı yetiştiriciliği yaptıklarını ve bölgede seracılık faaliyetini aktif hale getirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Üniversitemizin yürüttüğü projeleri yerinde gezen Batman Üniversitesi Heyeti son olarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile görüştü.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin pilot projeleri arasında yer alan Termal Seralarda Kümelenme Projesi kapsamında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde faaliyette olan Ar-Ge Seramızı gezerek proje hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını kaydeden Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, başarılı çalışmalarından dolayı Rektör Karakaya ve ekibini tebrik etti.

Pilot üniversite projeleri ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin şehrin kalkınmasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, yürüttükleri projelerin meyvesini almaya başladıklarını söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Karakaya, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin ve beraberindekilere teşekkür etti. (HABER MERKEZİ)