Dünyanın farklı ülkelerinden gelerek üniversitemizin çeşitli bölümlerinde eğitim-öğretim gören yabancı uyruklu öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak amacıyla Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından 13 Ocak 2020 tarihinde üniversitemizde eğitim-öğretim gören öğrencilerimiz arasında "Uluslararası Öğrenciler 1. Dünya Kupası " düzenlendi.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Bab-ı Ahi Halı Sahasında düzenlenen turnuvanın açılışına Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Erman Akıllı ve öğrenciler katıldı.
Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın başlama vuruşu ile açılışını yaptığı turnuvada renkli görüntüler ortaya çıktı. Turnuva sonrası açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizde 41 farklı ülkeden bin 158 öğrencinin öğrenim gördüğünü kaydederek şu an altı takımın organizasyonda yer aldığını söyledi. Göreve geldikleri gün üniversitemizde bir takım oluşturabilecek kadar yabancı uyruklu öğrencinin bulunmadığını belirten Rektör Karakaya, bugün artan sayı ile böyle bir etkinlik yapılıyor olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.
Bu tür organizasyonların uluslararası öğrencilerin ülkemize aidiyetlerini artırmada önemli olduğunu vurgulayan Rektör Karakaya, aynı zamanda öğrencilerin kendi aralarındaki dostluk ve kardeşlik bağını da güçlendirdiğinin altını çizdi.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak ilk kez düzenlenen uluslararası bir turnuvaya ev sahipliği yapmaktan ve turnuvanın startını vermekten mutlu olduklarını dile getiren Rektör Karakaya, bu organizasyonların ilerleyen yıllarda da devam edeceğini belirterek sporun dostluk, kardeşlik ve barışı getirdiğini ve hayatın tüm alanına dahil edilmesi gerektiğini kaydetti.
Turnuvaya ilişkin bilgiler aktaran Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Erman Akıllı, şu an bin 158 olan sayıyı beş bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Yabancı uyruklu öğrencilerin kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmeleri için bu tarz organizasyonların gerçekleştirildiğini anlatan Akıllı, aynı yurtta aynı odaları paylaşan öğrencilerin şimdi de aynı sahada ter dökeceklerini ifade etti.
Doç. Dr. Erman Akıllı öğrenciler arasındaki bağların gelişmesine de
katkı sağlayacak bu organizasyonların ilerleyen yıllarda daha fazla öğrenci ile
gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
Yabancı uyruklu öğrencilerin mücadele ettiği turnuvada Ahıska, Afrika, Yemen,
Türkmenistan, Afganistan ve Sudanlı öğrenciler top koşturacak. Turnuvanın açılış maçında, Afganistan takımı, Ahıska takımını 3-0 yendi. Turnuvada dereceye giren takımlara çeşitli ödüller verilecek. (HABER MERKEZİ)