Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ile Kırşehir İl Müftülüğü ortaklığında Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında “Peygamberimiz ve Çocuk” isimli panel gerçekleşti. 3 Kasım 2020 tarihinde gerçekleşen moderatörlüğünü İslami İlimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin Kurt’un yaptığı panele konuşmacı olarak Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Yaman ve İslami İlimler Fakültesi öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Suzan Yıldırım katıldı.
AYDEP sistemimiz ve Youtube kanalımız üzerinden canlı verilen panelin moderatörlüğünü yapan İslami İlimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin Kurt, peygamber efendimizin hayatı ve çocuklarla olan ilişkisi hakkında bilgiler vererek çocuklar ile ilişkilerde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet Mustafa’yı (SAV) örnek almamız gerektiğini dile getirdi.
DR. ÖĞR. ÜYESİ SUZAN YILDIRIM: “PEYGAMBERİMİZ, ÇOCUKLARLA İLİŞKİLERİNDE ONLARA GÜVENİR VE DEĞER VERİRDİ”
Moderatör Doç. Dr. Hüseyin Kurt’un konuşmasının ardından İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Suzan Yıldırım söz alarak “Sevgili Peygamberimiz ve Çocuk” konulu sunumunu yaptı. 
Yıldırım sunumunda, insan yaşamının çocukluk, ergenlik, yetişkinlik ve yaşlılık gibi belirli evrelerden geçtiğini söyleyerek insanın bedeni ve ruhi gelişiminde çocukluk evresinin oldukça önemli olduğunu vurguladı. 
Bireyde şahsiyet ve karakter oluşumunun çocukluk döneminde şekillendiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Suzan Yıldırım, çocukluğun aynı zamanda kendine özgü bir gelişim evresi olduğunu anlattı. Çocuğu güzel yetiştirmenin anne ve babaların görevi olduğunu kaydeden Yıldırım, çocuklarla ilişkilerde Peygamber Efendimizin örnek alınması gerektiğini vurguladı. 
“Peygamberimiz, çocuklarla ilişkilerinde onlara güvenir ve değer verirdi.” diyen Dr. Öğr. Üyesi Suzan Yıldırım, peygamberimiz ile çocuklar arasındaki ilişkinin aynı zamanda merhamet duygusu ile örüldüğünü de sözlerine ekledi.
İL MÜFTÜSÜ MEHMET YAMAN: “PEYGAMBERİMİZİN ÇOCUKLAR İLE OLAN İLİŞKİSİNİ BİZLER DE ÖRNEK ALMALIYIZ”
Dr. Öğr. Üyesi Suzan Yıldırım’ın sunumunun ardından Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Yaman söz aldı. Her yıl Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında çok sayıda program gerçekleştirdiklerini belirten Yaman, bu yıl Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ile böyle bir panel düzenlemiş olmaktan mutlu olduklarını kaydetti. 
Peygamberimizin her hal ve davranışının tüm Müslümanlar için örnek olması gerektiğini dile getiren İl Müftüsü Mehmet Yaman, peygamberimizin çocuklar ile olan ilişkisini bizlerin de örnek alması gerektiğini söyledi. 
Peygamber efendimizin çocuklar ile olan ilişkilerine dair kısa kısa örnek hikâyeler anlatan Yaman, çocukları çağın şartlarına göre yetiştirmek ve onlara karşı merhametli olmak gerektiğini vurguladı. (HABER MERKEZİ)