Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından “Gençlerle AB Buluşmaları” isimli bir program düzenledi. 
22 Nisan 2022 tarihinde çevrim içi gerçekleşen programa Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Türkiye Ulusal Ajansı İletişim Koordinatörü Dr. Rana Kasapoğlu Önder, Dışişleri Bakanlığı Daire Başkanı Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı AB İşleri uzmanları Aysel Tolunay ve Pınar Tanlak, İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin katılırken programın moderatörlüğünü İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Burak Güneş yaptı.
Programın açılış konuşmasını İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin yaparak fakülte olarak böyle bir programı yapıyor olmaktan mutlu olduklarını belirtti. 
Program sayesinde öğrencilerinin Türkiye’nin AB yolculuğuna dair bilgileneceğini dile getiren Çetin, programın verimli geçmesini temenni ederek Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’ya teşekkür etti.
İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin’in konuşmasının ardından Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya söz alarak Türkiye Cumhuriyetinin AB yolculuğunun çok önemli bir süreç olduğunu söyledi. AB üyeliğinin Türkiye için önemine dikkat çekileceği programdan öğrencilerin faydalanmasını isteyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, Gençlerle AB Buluşmaları isimli programın verimli geçmesi temennisinde bulundu.
Açılış konuşmalarının ardından Büyükelçi Faruk Kaymakcı "Türkiye-AB İlişkileri" isimli sunumunu gerçekleştirdi. AB üyeliğinin ülkemiz için önemine dikkat çekerek Türkiye-AB ilişkisinin tarihi ve şu anki durumu hakkında bilgiler veren Büyükelçi Kaymakcı, üyelik sürecinde ülkemizin karşılaştığı engellere değindi. Türkiye’nin AB üyesi olması durumunda ekonomik, siyasi, askeri ve jeostratejik konumunu en iyi şekilde değerlendireceğini anlatan Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Türkiye'nin hedefinin AB'ye tam üyelik olduğunu ve bu hedefin gerçekleştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.
Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın konuşmasının ardından Türkiye Ulusal Ajansı İletişim Koordinatörü Dr. Rana Kasapoğlu Önder “Erasmus+ ve Gençlik Programları, Dışişleri Bakanlığı Daire Başkanı Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu “Dışişleri Bakanlığında Kariyer Olanakları”, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Aysel Tolunay “Jean Monnet Burs Programı” ve Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı AB İşleri Uzman Pınar Tanlak “Avrupa Koleji Burs Programı” konularında sunumlar yaptılar.
Gençlerle AB Buluşmaları isimli program katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi. (HABER MERKEZİ)