Eğitimde Yeterliğe Dayalı Kalite Güvence Sistemi Yönergesi gereğince Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitimde Kalite Güvence Sistemi Koordinatörlüğü ve bu koordinatörlüğe bağlı destek ofisleri kuruldu. 
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilerek kurulan Eğitimde Kalite Güvence Sistemi Koordinatörlüğünün tanıtımı ve koordinatörlüğe bağlı destek ofisleri ile 22 Aralık 2020 tarihinde bir tanışma toplantısı düzenlendi. Online gerçekleşen tanıtım ve tanışma toplantısına Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ve öğretim elemanları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim Projesi (AYDEP) ile uzaktan eğitime öncülük yaptıklarını söyledi. Eğitimde Kalite Güvence Sistemi Koordinatörlüğüyle de eğitim alanındaki çalışmalara yenilerini eklediklerini anlatan Rektör Karakaya, Üniversite Senatosu tarafından kabul edilen Eğitimde Yeterliğe Dayalı Kalite Güvence Sistemi Yönergesi sayesinde eğitimde kaliteyi artırmak ve geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin eğitimine önemli katkılar sağlamak amacıyla bir çalışma düzenlediklerini belirtti. 
Prof. Dr. Vatan Karakaya, pandeminin etkisiyle uzaktan eğitimin önemli bir hale geldiğini ve bu süreçte öğrencilerin eğitimlerinin aksamadan devam ettiğini kaydetti. Eğitimde Kalite Güvence Sistemi Koordinatörlüğü sayesinde eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalar yapmanın mutluluğu içinde olduklarını dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu sistemin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın açılış konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Eğitimde Kalite Güvence Sistemi Koordinatörlüğünün tanıtımını gerçekleştirdi. Tanıtımın ardından koordinatörlüğe bağlı destek ofisleri hakkında bilgilendirme yapılarak sistemin işleyişi hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. (HABER MERKEZİ)