Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi hızla gelişmeye ve genişlemeye devam ediyor. Fiziki anlamda çok sayıda çalışmayı sonlandıran Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarına da hız verdi.
Daha yeşil bir yerleşke için çalışmalarına aralıksız devam eden Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı personeli, Beypazarı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından bedelsiz verilen 400 geniş ve iğne yapraklı ağaç ile 20 ceviz ağacını 11 Aralık 2019 tarihinde toprakla buluşturdu.
Yerleşkemizin daha yeşil bir alana sahip olması için hibe edilen ağaçların Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Morfoloji Binası, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Merkez Yemekhane, Fen Edebiyat Fakültesi çevreleri ile yerleşkenin arka cephesindeki alanlara dikimi yapıldı. Yerleşkemizin tüm çevresinde yapılan ağaçlandırma çalışması ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi doğayla dost bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarını yakından takip eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için çalıştıklarını söyledi.
Ağaç dikmenin ve ağaçlandırma çalışmasının hem ülkemiz hem de dünya için önemine değinen Rektör Karakaya, çevre ve doğayı koruma bilincinin artmasına yönelik çalışmaların devam edeceğini söyleyerek her bir fidanı toprakla buluşturmanın kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. (HABER MERKEZİ)