KOP Bölgesi Üniversiteler Birliğinin (UNİKOP) 2020 dönem başkanlığını başarılı bir şekilde tamamlayan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2021 Dönem Başkanlığı görevini Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine devretti.
24 Şubat 2021 tarihinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) Dönem Başkanlığının 2021 Yılı 1. Olağan Üst Kurul Toplantısına Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin, UNİKOP 2020 Dönem Başkanı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve 2021 Dönem Başkanı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, UNİKOP üye üniversiteleri olan Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Durmuş Tayyar Şen, Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı yetkilileri katıldı.
2020 Yılı Dönem Başkanlığını yürüten Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin 2020 yılı faaliyetlerinin görüşülmesiyle başlayan toplantıda Rektör Yardımcısı ve UNİKOP Stratejik Planlama Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kurt, dönem içerisinde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgilendirmeler yaptı. 
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin UNİKOP Koordinatörlüğü Ofisinin açılmasının ardından planlanan çalışma faaliyetlerine ilişkin ön hazırlıklara başlandığını belirten Kurt, Açık Bilim-Açık Erişim Semineri, BİGG ÜNİ-GİRİŞİM Projesine Destek Protokolü, Stratejik Planlama Kurulu Üyeleri ile UNİKOP Üniversiteleri Meslek Yüksekokulları Ağı Toplantısı, Seyfe Gölü’nün Dünü Bugünü Yarını Paneli, Teknoloji Transfer Ofisleri Koordinatörleri Toplantısı, Türkiye Girişimci Buluşması ve Fuarına Destek Protokolü gibi birçok faaliyete yaşanan pandemiye rağmen imza attıklarını söyledi.
REKTÖR KARAKAYA: “BEŞERÎ SERMAYE VE İNSAN KALİTESİNİ YAKALAMAK ZORUNDAYIZ”
UNİKOP’un bölge içerisinde enerjimizi, sinerjimizi, birikimimizi birlikte ortaya çıkararak bir kararlılığa taşımak adına önemli bir görev üstlendiğine değinerek sözlerine başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, pandemiye rağmen birçok etkinliği gerçekleştirme imkânı bulduklarını söyledi. On Birinci Kalkınma Planının hedefleriyle UNİKOP Üst Kurul hedeflerinin eşleşmesini bir planlama ile zaman skalasında birleştirmeyi düşündüklerini anlatan Rektör Karakaya, bu şekilde On Birinci Kalkınma Planının beş temel hedefini de gerçekleştireceklerine dikkat çekti. 
ISO 9001:2015 mantığından farklı bir bilinç tasarımını sisteme dönüştürdüklerinin altını çizen Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerini şu şekilde sürdürdü: 
“İnsan kalitesini nasıl yukarı çekeriz ve beşerî sermayeyi nasıl ölçeriz bunun derdindeyiz. Öğrencinin kalitesi nedir, hangi süreçlerden geçti, hangi engelleri aştı biz bunu kendimize izah edemiyorduk. Eğitimde tasarımı önemsediğimiz için, Eğitimde Yeterliğe Dayalı Kalite Güvence Sistemi ile ilgili dört yıldır çalışıyoruz. Geldiğimiz nokta sevindirici ve artık çıktının kalitesini ölçebilir durumdayız. UNİKOP olarak iş birliği içerisinde bölgeye katkı sunarak sonuçtan çok sürece odaklanabiliriz. Yani bir anlamda kaliteli çıktı için koordineli çalışabiliriz. Biz 2020’de taahhüt edilen ve üniversitemizin üzerine düşen, özellikle kalite yönünden hem bütünleşik hem de eğitimde kalite sisteminde bölgeyle ve üniversitelerimizle ilgili birikimlerimizle oluşturduğumuz projelerle destek vermeye devam edeceğiz. 2020’de pandemi şartları altında yapılabilecekleri gerçekleştiren ve tasarımda büyük gayret gösteren ekibimizi tebrik ederek kendilerine teşekkür ediyorum. Yeni dönemin de hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
Sunumların ardından 2021 UNİKOP Dönem Başkanlığı Devir Teslim Törenine geçildi. 2020 UNİKOP Dönem Başkanı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’e 2021 UNİKOP Dönem Başkanlığını devretti.
Toplantı, 2021 yılı içerisinde yapılması planlanan faaliyetlere ilişkin görüş alışverişi, UNİKOP Yönergesinin hazırlanması, KOP-UNİKOP ilişkisi, eğitim iş birlikleri, araştırma-uygulama alanında yapılabilecek iş birliklerinin görüşülmesi, olası UNİKOP öğrenci hareketlilikleri ve etkinlikleriyle birlikte UNİKOP bölgesinde toplumsal katkı ve sosyal kalkınmaya yönelik proje önerilerinin görüşülerek karara bağlanmasıyla sona erdi.(HABER MERKEZİ)