Rektör Karakaya Üniversitemizin gelişimi ve değişimini İl Koordinasyon Kurulunda anlattı:

“Üniversitemiz sağlık turizminin öncüsü olacak”

Kırşehir Valiliği tarafından düzenli aralıklarla ilimizdeki kurum ve kuruluşların çalışmaları hakkında bilgilendirilmelerin yapıldığı İl Koordinasyon Kurulunun 2018 yılı dördüncü toplantısı gerçekleştirildi.
Kırşehir Valisi İbrahim Akın başkanlığında 2 Ekim 2018 tarihinde yapılan toplantıda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizde yaşanan değişimleri ve gelişmeleri anlattı.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin eğitimi, kalitesi, projeleri ve gelişmişliği ile adından söz ettiren bir üniversite olması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini anlatan Rektör Karakaya, üniversitemizin hem akademik hem de fiziki anlamda çok önemli gelişmeler yaşadığını sözlerine ekledi.
REKTÖR KARAKAYA: “GELECEĞİN ÖĞRETMENLERİ YENİ BİNALARINDA EĞİTİME BAŞLADI”
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin fiziki gelişimini anlatarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin yeni binalarda ve modern dersliklerde eğitim hayatlarına devam ettiklerini söyledi.
Kalitesi ve eğitimi ile adından söz ettiren ve köklü bir geçmişe sahip olan Eğitim Fakültesinin tamamlanan yeni binasında 2018-2019 eğitim-öğretim dönemine başladığını ifade eden Rektör Karakaya, taşınma işlemlerinin ardından geleceğin öğretmenleri olan Eğitim Fakültesi öğrencilerinin modern dersliklerde eğitimlerinin en iyi şekilde devam ettiğini sözlerine ekledi.
REKTÖR KARAKAYA: “ZİRAAT FAKÜLTEMİZ YENİ BİNASINA KAVUŞTU VE EĞİTİM BAŞLADI”
Yapımı tamamlanan inşaatların hızla teslim alınarak öğrencilere yeni binalarında eğitim imkanı sunduklarını dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, Merkez Yerleşke içerisinde bulunan Ziraat Fakültesi Uygulama Alanında öğrencilerin daha verimli çalışmalar yapacağını da kaydetti.
PROF. DR. VATAN KARAKAYA: “292 ÖĞRENCİSİ İLE MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTEMİZ YENİ BİNASINDA”
Öğrencisi olmayan Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin; İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerine öğrenci alımını sağlayarak fakülteyi eğitim-öğretime açtıklarını anlatan Rektör Karakaya, aktif olarak 292 öğrencisi ile birlikte Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin yeni binasında eğitime devam ettiğini belirtti.
REKTÖR KARAKAYA: “İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİMİZ DE YENİ BİNALARDA EĞİTİMLERİNE BAŞLADI”
2018-2019 eğitim-öğretim döneminde ilk öğrencilerini alarak 78 öğrencisi ile İslami İlimler Fakültesinin eğitime başladığını ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin mevcut bina tamamlanıncaya kadar Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Binasında eğitimlerine devam ettiklerini söyledi. Yüzde 24 oranında tamamlanan İslami İlimler Fakültesi Binasının kısa süre içerisinde tamamlanarak öğrencilerin yeni binalarına taşınacağını anlatan Rektör Karakaya, İslami İlimler Fakültesinin üniversitemiz için önemli birimlerden biri olduğunu sözlerine ekledi.
REKTÖR KARAKAYA: “YENİ BİNAMIZDA DAHA ÇOK BİLİMSEL PROGRAMA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ”
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin 2017-2021 Stratejik Planında her yıl beş uluslararası sempozyum düzenlenmesine karar verildiğini ve bu sempozyumların üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştiğini ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kongre ve Kültür Merkezinin de çok kısa süre tamamlanacağını kaydetti. Geçici kabul işlemlerinin yapıldığı Kongre ve Kültür Merkezinde daha çok bilimsel program gerçekleşeceğini anlatan Rektör Karakaya, “Yeni binamızla birlikte daha çok bilimsel programa ev sahipliği yaparak hem şehrimize, hem üniversitemize hem de akademik camiaya katkı sağlayacağız.” dedi.
REKTÖR KARAKAYA: “FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON HASTANESİ İLE BİRLİKTE İLİMİZ VE ÜNİVERSİTEMİZ SAĞLIK TURİZMİNİN ÖNCÜSÜ OLACAK”
Pilot Üniversite Projelerinin en önemli ayağını oluşturan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi inşaatı hakkında da açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, inşaatın yüzde 76 oranında tamamlanarak devam ettiğinin bilgisini verdi. Rektör Karakaya sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Hastanemiz tamamlandığında hem üniversitemize hem de ilimize önemli katkılar sağlayacak. Hastanemiz faaliyetlerine başladığında ilimiz ve üniversitemiz sağlık turizminin öncüsü olacak.”
REKTÖR KARAKAYA: “TIP FAKÜLTEMİZDE ALANINDA UZMAN OLACAK HEKİMLER YETİŞTİRİYORUZ”
Kaliteli ve nitelikli eğitimde alanında uzman öğrenciler yetiştirerek dünya üniversiteleri ile yarışır duruma gelme gayretinde olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin çok kısa süre sonra yapımı devam eden inşaatlarının da teslim alınacağının bilgisini veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, Tıp Fakültesi Morfoloji Binasının da hızla yükseldiğine değindi.
225 öğrencisi ile üniversitemizin prestij fakültelerinden biri olan Tıp Fakültesinin devam eden eğitim sürecinin kısa süre sonra modern imkanlarla donatılmış kendi binasında devam edeceğini belirten Rektör Karakaya, “Tıp Fakültemizde alanında uzman olacak hekimler yetiştiriyoruz ve önceliğimiz olan insanı nitelikli hekimlerimize emanet edeceğiz.” dedi.
REKTÖR KARAKAYA: “NEŞET ERTAŞ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTEMİZ HIZLA YÜKSELİYOR”
Yap-İşlet- Devret Modeli ile 2664 kişilik öğrenci yurdunu yapan yüklenici firma tarafından üniversitemize hibe olarak yapılan Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi inşaatının da hızla yükseldiğini ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, inşaatın yüzde 55 oranında tamamlandığını belirtti. Adını aldığı ve şehrimizin kültürel mirası olan Neşet Ertaş’ın adına yakışır öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Amacımız donanımlı, alanında uzman ve nitelikli öğrenciler yetiştirmek.” dedi.
REKTÖR KARAKAYA: “ÖĞRENCİLERİMİZİN ARTIK BARINMA SORUNU YOK”
Öğrencilerle akademik yıl içerisinde sık sık bir araya gelerek onların sorunlarını dinleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin en çok barınma sorunu ile ilgili olarak üniversite yönetiminden talepte bulunduklarını ifade etti. 2664, 500 ve 750 yataklı olmak üzere toplam 3914 kişi kapasiteli yurt binalarının yapımına başlanarak Kırşehir’de öğrencilerin barınma sorununun ortadan kalktığını belirten Rektör Karakaya, yeni eğitim öğretim dönemi ile birlikte teslim alınan 2664 kişi kapasiteli yurt binası sayesinde öğrencilerin barınma sorununun çözüme kavuştuğunu söyledi.
ÜNİVERSİTEMİZİN KALBİ MERKEZ KÜTÜPHANE
Spor Toto Genel Müdürlüğü tarafından 11.327 m²’lik alana yapılacak olan Merkez Kütüphane Binasının uygulama projelerinin tamamlandığını açıklayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, 6 Temmuz 2018 tarihinde protokolün imzalandığı bilgisini verdi.
Kütüphane binasının çok önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Rektör Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti:
“Üniversitelerin kalbi kütüphanelerdir. Eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinde kütüphanelerin önemi göz ardı edilemez. Ayrıca kütüphaneler, üniversitelerin amaç ve faaliyetlerini yerine getiren önemli araçlardır. Kısa süre sonra kütüphane binamızın da temeli atacağız.”
YÜZDE 450 BÜYÜME
Ahi Evran Üniversitesi’nin fiziki gelişimi hakkında bilgi vermeye devam eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, son üç yıl içerisinde üniversitemizin 30 yıllık ihtiyacını karşılayacak olan fiziki imkanların tamamlanarak yüzde 450 oranında büyüme sağlandığını açıkladı.
Üniversitemizin devam eden inşaatlarının da tamamlanması ile birlikte çevre düzenlemelerinin yapılarak sosyal imkanların geliştirileceğini belirten Rektör Karakaya, nefes alan bir yerleşke hayatı için çalışmaların hızla devam edeceğini sözlerine ekledi.
REKTÖR KARAKAYA: “PİLOT ÜNİVERSİTE PROJELERİMİZ BİR BİR HAYATA GEÇİYOR”
41 üniversite arasından “Tarım ve Jeotermal‘’ alanında 18 Ekim 2016 tarihinde Pilot Üniversite seçilerek bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak için projelerin yapıldığına değinen Rektör Karakaya, projelerin birbiri ardına hayata geçmeye başladığını anlattı. Jeotermal Sera Projesi, Kaba Yem Projesi, Ceviz Projesi, Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi (JEOKAREM) Projesi, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi Projesi ve Sporcu Sağlığı Araştırma Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi (SAUTER) projelerinin her birinin ayrı öneme sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, şehrimize ve bölgeye önemli katkılar sunacak olan projeler için özel sektör girişimcileri ile bir araya gelerek protokol imzaladıklarını söyledi.
REKTÖR KARAKAYA: “KALİTEMİZ TESCİLLENDİ VE SIRADA MÜKEMMELLİK ÖDÜLÜ VAR”
Her daim en iyiyi hedefleyen ve mükemmeli yakalamak için çaba harcadıklarını belirten Rektör Karakaya, ülkemizde tüm birimleriyle ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Standardı Dış Tetkik Sürecini tüm birimleriyle başarıyla tamamlayarak ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazanan ilk ve tek devlet üniversitesi olduğumuzu anlattı.
Bu başarının kendilerine yetmediğini ve daha çok çalışılması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Henüz hedeflerimizin ilk basamağı çıktık. Yeni hedefimiz ise Türkiye Mükemmellik Ödülü ve Yerel Kalkınmaya Katkı Ödüllerini almak.” dedi.
Üniversitemizde yaşanan akademik gelişmelerden, açılan ve yeni kurulan birimlerden ve öğrenci alımlarından da bahseden Prof. Dr. Vatan Karakaya, lisansüstü eğitim imkanı ile öğrencilere dünyanın kapılarını açtıklarına da değindi. Günden güne büyüyen, alanında uzman ve seçkin akademik kadrosu ile öğrencilerin gelişiminin yakından takip edildiğini vurgulayan Rektör Karakaya, eğitimde kalite çalışmalarının da hız kesmeden devam ettiğini anlattı. (HABER MERKEZİ)