Öğrenci odaklı anlayış ile sürekli yenilik ve gelişmeyi hedefleyen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde öğrencilerin talepleri doğrultusunda yeni bir yemekhane daha açıldı.
Öğrencilere daha kaliteli hizmet sunmak ve öğrencilerin zaman sorununa çözüm üreterek sıra beklemeden yemek yemelerini sağlamak amacıyla 10 Şubat 2020 tarihinde Süleyman Türkmani Yemekhanesi hizmete başladı.
840 kişi kapasitesine sahip olan Süleyman Türkmani Yemekhanesi tüm öğrencilerin hizmetine açık olup aynı zamanda ikinci öğretim öğrencilerine de yemek hizmeti sunuyor. Akademik ve fiziki gelişmelerle birlikte öğrenci sayısının arttığı üniversitemizde öğrencilerin yemek sırasında zaman kaybetmemeleri ve daha iyi hizmet alabilmeleri için öğrenci yemekhanelerinde akademik birimler düzeyinde gruplandırmalar yapıldı.
Öğrencilerin yemek ve barınma sorunları ile yakından ilgilenen ve çözüm odaklı bir yaklaşım ile öğrencilerin taleplerine hızla cevap vermeye gayret gösteren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, sık sık yapılan rektör-öğrenci buluşmalarında ortaya çıkan isteklerin yerine getirilmeye çalışıldığını söyledi.
Öğrencilerden gelen tüm talepleri tek tek değerlendirdiklerini dile getiren Rektör Karakaya, “Öğrencilerimizin her biri bizim için çok kıymetli. Bu nedenle onların istekleri ile yakından ilgileniyoruz.” dedi.
Öğrenci yemekhanelerinde yapılan düzenlemelerle ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti:
“Öğrencilerimiz yemek yemek için sıra beklediklerini ve bu sırayı beklerken zaman kaybettiklerini söylediler. Öğrencilerimiz için zaman çok kıymetli ve bu alanda düzenleme yapmamız gerekti. Yemekhanelerimizde gruplandırmalar yaptık. Bunun yanı sıra tüm öğrencilerimizin kullanımına açık olan ve ikinci öğretim öğrencilerinin de faydalanacağı Süleyman Türkmani Yemekhanesini de hizmete açtık. Öğrencilerimizin eğitimlerini önemsediğimiz gibi temel ihtiyaçlarını sorunsuz bir şekilde karşılamalarını da önemsiyoruz. Öğrenci odaklı bir üniversite olarak öğrencilerimize yönelik faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. Tüm öğrencilerimizin kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmelerini istiyoruz. Bu nedenle onlardan gelen tüm talepleri göz ardı etmeden hayata geçirmeye çalışıyoruz.” (HABER MERKEZİ)