Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ndeki öğrencilerin bin 157’sini yabancı uyruklu öğrenciler oluşturuyor…

ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİ ODAKLI ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

İnsan odaklı anlayışa sahip, sürekli gelişen bilgi ve teknolojiyi kullanarak öğrencilerin sorunlarını çözmeyi amaçlayan üniversitemizde öğrenciye yönelik çalışmalar hızla devam ediyor. Yaklaşık 20 bin öğrencinin eğitim gördüğü üniversitemizde öğrencilerin bin 157’sini yabancı uyruklu öğrenciler oluşturuyor. Çok sayıda öğrenciye ev sahipliği yapan üniversitemizde öğrencilerin işlerini kolaylaştırmak adına birçok çalışma yürütülüyor.
2018 - 2019 DİPLOMALARI İLK DEFA MEZUNİYET TÖRENİ SONRASI VERİLDİ
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinden mezun olan öğrencilere 2018-2019 eğitim-öğretim dönemi sonunda diplomaları mezuniyet töreninde verilerek bir ilk yaşandı. Binlerce öğrencinin diploması büyük bir özen ve yoğun bir çalışmayla hazırlanarak mezuniyet sevincini yaşayan öğrencilere verildi. Bunun yanı sıra öğrencilerin yatay geçiş işlemlerinde ve yabancı uyruklu öğrenci alımında kullandıkları Online Başvuru Modülüne geçilmesi de öğrenci adına yaşanan önemli gelişmelerden biri oldu.
TRANSKRİPT VE ÖĞRENCİ BELGELERİ ARTIK E-İMZALI OLARAK VERİLİYOR
Transkript ve öğrenci belgesi talebinde bulunan öğrencilerin bu evraklara hızlı bir şekilde ulaşabilmeleri için çalışmalarını tamamlayan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, e-imzalı olarak transkript ve öğrenci belgelerini öğrencilere ulaştırıyor. Bunun yanı sıra transkript ve öğrenci belgelerinin e-devlet üzerinden verilebilmesi için de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile çalışmalar devam ediyor.
Öğrencilerin taleplerine ve sorunlarının çözümüne ilişkin çalışmaların hızla devam ettiği üniversitemizde, IVR (sesli yanıt) sistemine geçilmesiyle öğrencilerin ilgili kişiye doğrudan ulaşması sağlanarak sorunların çözüme ulaşmasında engellerin ortadan kaldırılması amaçlanıyor.
REKTÖR KARAKAYA: “KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ OLARAK GELECEĞE VE DÜNYAYA İLETECEĞİMİZ MESAJLARIMIZ VAR”
Öğrencilere yönelik yapılan bu çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin yol haritasını insan odaklı yaklaşım ve nitelikli eğitimle belirlediklerini söyledi. Öğrencilerin geleceğimizi en iyi şekilde inşa edeceğine inandığını belirten Rektör Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti: “Öğrenciye yönelik faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. Çünkü biz öğrencilerimizle birlikte dünyaya açılmak istiyoruz. Bizim Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak geleceğe ve dünyaya ileteceğimiz mesajlarımız var. Dünya ile aynı dili konuşmak ve dünyaya mesajımızı iletmek için öğrencilerimizin taleplerini hayata geçirmemiz gerekiyor. Şehrimize, bölgemize, ülkemize ve insanlığa karşı sorumluluklarımız var ve bu sorumlulukları yetiştirdiğimiz öğrencilerle yerine getireceğiz.” (HABER MERKEZİ)