Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi bilimsel bilgi üretmenin yanında ulusal ve uluslararası fuarlara katılmaya önem veriyor. Bu çerçevede üniversitemiz “4. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı”ndaki yerini açtığı stant ile aldı. ATO Congresium'da yapılan fuara Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ni temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük ile akademik ve idari personel katıldı.

KAEÜ, ülkemizde ve dünyada verimliliğin artırılmasına katkı sağlamak ve teknolojik ürünlerin kitlelere sergilenmesi, ulaştırılması ve verimliliğin hat safhaya çıkarılması amacıyla üretilen ürünlerin sergilendiği “Gelecek İçin Teknolojiler” temasıyla gerçekleştirilen fuarda yerini aldı.

Pilot üniversite proje ürünlerinden Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi (JEOKAREM), Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Araştırma Uygulama Merkezi (GETAM) ve Sporcu Sağlığı ve Termal Rehabilitasyonu Merkezi (SAUTER) başlıklı üç pilot sağlık projesinin yanı sıra Ar-Ge serada ürettiği ürünlerin özelliklerini, yetişme şartlarını ve topraksız tarımın niteliklerini fuarı ziyarete gelen bilim severlerle paylaşıldı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, AYDEP, BKYS, TAUM ve Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği birimleri temsilcileri de yaptıkları çalışmaları fuarda anlattı. Üniversitemizin kalite performansının da anlatıldığı ve ilgi çekici bulunduğu fuarda, Ahilikle ilgili sempozyumlarda sunulan ve kitap haline getirilen dönemsel seri kitaplar fuara gelen kitapseverlere hediye edildi. (HABER MERKEZİ)