Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin şehriyle bütünleşmesi için Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü tarafından organize edilen 4. Geleneksel Üniversite-Şehir Buluşması etkinliğinde sona gelindi. 24 Mayıs 2022 tarihinde Cacabey Meydanı’nda başlayan etkinlik 25 Mayıs 2022 tarihinde yapılan çeşitli etkinliklerin ardından sona erdi.

Kırşehir halkının yoğun katılım gösterdiği 4. Geleneksel Üniversite-Şehir Buluşması etkinliğinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin tüm akademik ve idari birimleri stantlarda yerlerini aldı. Birimlerin faaliyet ve çalışmalarının sergilendiği etkinlik, ziyaretçi akınına uğradı.

Üniversite sınavına hazırlanan aday öğrenciler ve veliler, akademik birimlerimizin stantlarını gezerek bölümler hakkında fikir aldılar. Üniversitemizin ilimizin kalkınmasına katkı sağlayan pilot üniversite projeleri ve eğitimde kaliteyi güvence altına alan yerli yazılım AYDEP ile kalite süreçlerinde gösterdiğimiz başarı belgeleri de 4. Geleneksel Üniversite – Şehir Buluşması etkinliğinde ilimiz vatandaşlarının ilgisine sunuldu.

REKTÖR KARAKAYA: “TÜM ÇABAMIZ KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ VE İLİMİZİ BÖLGESİNDE YÜKSELEN BİR KONUMDA GÖRMEK”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin faaliyetleri, projeleri ve birim çalışmalarının vatandaşlarımıza anlatılmasından memnun olduklarını belirterek “4. Geleneksel Üniversite – Şehir Buluşması etkinliği vatandaşlarımızla bir araya gelmek için bir vesile oldu.” dedi.

Göreve geldikleri günden bu yana hem Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin hem de Kırşehir için çalıştıklarını dile getiren Rektör Karakaya, bu etkinlikler sayesinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin hayata geçirdiği projeler ve çalışmaları vatandaşlarla buluşturduklarını söyledi.

“Tüm çabamız Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ve ilimizi bölgesinde yükselen bir konumda görmek.” diyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, 4. Geleneksel Üniversite – Şehir Buluşması etkinliğinde şehrimizle bir arada olmaktan mutlu olduğunu kaydetti. (HABER MERKEZİ)