Türk Ocakları Kırşehir Şube Reisi Süleyman Doğan, yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 
Türk Ocakları Kırşehir Şubesi olarak yeni eğitim-öğretim döneminde öğrenci kardeşlere ve ailelere, öğretmenlere ve tüm eğitim çalışanlarına hayırlı olması temennisi ile başarılar dileyen Süleyman Doğan, yayınladığı mesajda şunları ifade etti:
“Ülkemizin geleceği, milletimizin umudu olan çocuklarımızın ve gençlerimizin büyük bir heyecanla bekledikleri yeni Eğitim-Öğretim yılına başlamış bulunmaktayız. Türk Ocakları Kırşehir Şube Başkanlığı olarak yeni Eğitim-Öğretim döneminde öğrenci kardeşlerimize ve ailelerine, öğretmen arkadaşlarımıza ve tüm eğitim çalışanlarına hayırlı olması temennisi ile başarılar dileriz. Eğitim süreci bir bütündür. Bunu yalnızca okuldan ibaret sanmaksa büyük bir hatadır. Eğitim her yerdedir; evde, okulda, yolda, sokakta. Bu sürecin toplumun bütün kurum ve kuruluşlarıyla desteklenmesi ve toplum geneline yayılması için çaba sarf edilmesi gerekir.
Üzülerek gördük ki; uzun yıllar boyunca yanlış eğitim politikalarının sonucu olarak yaşanan adalet ve liyakat eksikliği ülkemizi çeşitli sıkıntılara sokmuş; toplumun birlik ve beraberliğine, huzur ve güvenliğine zarar vermiştir.
“Son yıllarda artarak devam eden uyuşturucu ve madde bağımlılığı; genç kesimdeki ciddi psikolojik sorunlar; suç ve suç oranlarındaki artış eğitimde nerde olduğumuzu ve hatta nerde olmamız gerektiğini fazlasıyla ortaya koymaktadır.
“Türk Cumhuriyeti Devletinin varlığı, birliği ve bekasının yegâne teminatı çocuklarımızdır. Onları geleceğe hazırlama noktasında bilgi, birikim, teknoloji gibi teknik kavramların yanı sıra sevgi, saygı, adalet, hoşgörü ve iyilik gibi manevi kavramlarını; Türkçeyi doğru kullanma, Türk Kültürü ve Tarih bilinci oluşturacak Eğitim-Öğretim programlarını hazırlamak hayati önem taşımaktadır.
“Bu vesile Türk Ocakları Kırşehir Şubesi olarak; öncelikle Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarına; Şehit öğretmenlerimize ve Şehitlerimize Allahtan rahmet diler; yeni Eğitim-Öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve eğitim çalışanlarına hayırlar getirmesini dileriz.
“Ne Mutlu Türküm Diyene!..” (HABER: NECLA BAĞCI)