Engelli öğrencilere yönelik yerleşkelerimizde yaptığı düzenlemelerden dolayı birçok belge ve ödül almaya hak kazanan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesine bu defa da Kırşehir Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından “Erişilebilirlik Belgesi” verildi.
Erişilebilirlik Belgesi 3 Aralık 2020 tarihinde valilik makamında düzenlenen törende Kırşehir Valisi İbrahim Akın tarafından Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’e takdim edildi. 
Törenin ardından Dekan Karahocagil, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti. Rektör Karakaya, Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’i aldıkları Erişilebilirlik Belgesinden dolayı tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.
REKTÖR KARAKAYA: “ENGELLİ BİREYLERE YÖNELİK FARKINDALIĞI ARTIRACAK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
Kırşehir Tıp Fakültesi’nin almış olduğu “Erişilebilirlik Belgesi” ile ilgili açıklamalarda bulunan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, engelli bireylere yönelik yapılan çalışmaların bu şekilde takdir görmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.
2020 yılının Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Erişilebilirlik Yılı” olarak ilan edildiğini hatırlatan Rektör Karakaya, engelli bireylerin sorunlarına çözüm bulmaya çalışarak sosyal hayatın içerisinde karşılaştıkları zorlukları en aza indirmek ve engelli bireylere yönelik farkındalığı artıracak çalışmalar yaptıklarını belirtti. 
Rektör Karakaya sözlerine şöyle devam etti: 
“Hepimizin birer engelli adayı olduğunu düşünerek hareket etmeliyiz. Engelli bireylerin sanatsal, sportif, kültürel ve bilimsel tüm çalışmalarda yer alabilmeleri için üzerimize düşen görevleri yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Üniversitemiz içerisinde engelli bireylere yönelik iyileştirmelerimizi sürekli gözden geçiriyoruz. Bu emeklerimizin belge ile taçlandırılması bizleri ayrıca mutlu etmektedir.” (HABER MERKEZİ)