Ülkemizde tarımsal öğretimin başlamasının 176. yıldönümü Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen program ile kutlandı.

11 Ocak 2022 tarihinde çevrim içi gerçekleşen kutlama programına Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rüştü Hatipoğlu, Zirai Etkinlikler Topluluğu Başkanı Alperen Kutalmış, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, ülkemizde tarımsal öğretime geçişin 1846 yılında başladığını ve Ziraat Fakültelerinin tarım öğretim düzeyinde ve verimliliğinde önemli bir artış sağladığını kaydetti.

Ziraat Fakültelerinin gıda, tarım ve hayvancılık alanında nitelikli iş gücü talebinin karşılanmasına yönelik yaptığı çalışmaların önemli olduğunu da vurgulayan Kazankaya, Türk tarımının gelişmesi ve ilerlemesi için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya’nın konuşmasının ardından Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya bir konuşma yaptı. Rektör Karakaya konuşmasında, Tarımsal Öğretime Geçişin 176. yıl dönümünü kutlayarak her ülke için tarımın ekonomik ve sosyal alanda önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Son dönemlerde hem dünya da hem de ülkemizde tarımsal üretimin öneminin arttığını kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, tarımın artık daha modern bir şekilde gerçekleştirildiğini vurguladı.

Üniversitelerin tarımsal öğretimin artmasında ve geliştirilmesinde etkili olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bu anlamda önemli projelere imza atarak ilimizin kalkınmasına önemli ölçüde katkı sağladığını dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konuşmasının ardından Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen söz alarak her yıl düzenlenen bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini temenni etti.

Ülkemizde 1846 yılında başlayan Tarımsal Öğretimin günümüzde oldukça ilerlediğini kaydeden Seçen, yeni ve modern teknolojiler sayesinde tarımsal üretim ve verimliliğin arttığını dile getirdi.

Program, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rüştü Hatipoğlu’nun “Dünyada ve Türkiye’de Genetiği Değiştirilmiş Bitkiler” konulu 176. yıl dönümü Özel Dersi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)