Türkiye Cumhuriyeti’nin Kamu yararına kayıtlı en eski üçüncü derneği olan Kırşehir Öğrenim Gençliğine Yardım Derneği İstanbul Şubesi’nin genel kurulu yapıldı ve başkanlığa Kırşehirli hemşehrimiz İ. Tahir Canatan seçildi.
Kısa adı KÖGYAD olan Kırşehir Öğrenim Gençliğine Yardım Derneği İstanbul Şubesi’nin genel kurulu 13 Nisan 2021 tarihinde yapıldı. Ve genel kurul sonunda Başkanlığı İ. Tahir Canatan, Başkan Yardımcılığına Ahi Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı Genel Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Süleyman Demir seçildi. Recep Altuntaş Sekreter, Süreyya Öztürk muhasip, Cemal Ülgen de üye olarak görev aldı.
Denetim Kurulu asıl üyeliklerine ise Mehmet Refik Yücesan, Ergün Yılmaz ve Sami Turgay Çopuroğlu seçildiler.
Kırşehir Öğrenim Gençliğine Yardım Derneği İstanbul Şubesi’nin yeni Başkanı İ. Tahir Canatan, yaptığı açıklamada, “Yükseköğrenim kurumlarında okuyan yoksul Kırşehirli öğrencilere maddi ve manevi yardımlarda bulunarak onların kendi ayakları üzerinde durabilen, öz güven sahibi ve ülkemizin kültürel mirasına sahip çıkan bir nesil olmasına katkıda bulunmak amacını yerine getirebilmek için her türlü gayreti gönüllü olarak sarf etmeye kendilerini adamış olan yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımızla birlikte gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaktan büyük onur ve mutluluk duyacağız” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)