Kırşehir Süleyman İlkokulu 2-C sınıfı öğrencileri ile Sinop Ayancık “Zeki Özünlü Engelliler ve Yaşlılar Yaşam Merkezi” ile dostlukları pekişiyor.
Geçtiğimiz günlerde Süleyman Türkmani İlkokulu 2/C sınıfı öğretmeni Adem Şal ve öğrencileri tarafından hazırlanan hediyelere karşılık olarak bu kez de Ayancık “Zeki Özünlü Engelliler ve Yaşlılar Yaşam Merkezi” bir koli dolusu oyuncak ve Ayancık’ı anlatan tablolar gönderildi.
Süleyman Türkmani İlkokulu 2/C sınıfı öğrencileri ile Ayancık Sakatlar Derneği‘nin ortak yürüttükleri proje kapsamında geçtiğimiz aylarda başlayan dostluk köprüleri giderek genişlemeye başlarken, Sinop Ayancık Zeki Özünlü Engelliler ve Yaşlılar Yaşam Merkezi’nin yardım meleği Ayşe Yalçın Bide ve Türkiye Sakatlar Derneği Ayancık Şubesi Başkanı Erkan Yaşar; Kırşehir’deki öğrencilerin bu davranışlarından çok mutlu olduklarını, ahşap oyuncakları merkezdeki engelliler tarafından boyanıp süslendikten sonra Kırşehir Süleyman
Türkmani İlkokulu 2-C sınıfı öğrencilere gönderdiler.
Hediyelerle birlikte bir de teşekkür yazısı gönderen Ayşe Bide, “Bu proje kapsamında bizleri unutmadığınız için teşekkür ederiz. Duyarlılığın sizler gibi pırıl pırıl miniklerden olması bizleri mutlu etti. Göndermiş olduğunuz birbirinden kıymetli hediyeleriniz için teşekkür ediyoruz. Böyle duyarlı bir neslin yetiştiğini bilmek mutluluk onur ve gurur verici. Ve tabi ki bu duyarlı öğretmen ve duyarlı veliyle gerçekleşir. Teşekkür ederiz Adem Şal hocamız. Hepinizi çok öpüyoruz. Sevgi ve saygılar sonsuz” notu gönderdi.
Süleyman Türkmani İlkokulu 2/C sınıfı öğretmeni Adem Şal da Ayancık “Zeki Özünlü Engelliler ve Yaşlılar Yaşam Merkezi” ile Türkiye Sakatlar Derneği Ayancık Şubesi’ne gönderdiği hediyeler için teşekkür ederek, şunları ifade etti:
“Geleceğimizin teminatı minik yavrularımızı sosyal ve kültürel faaliyetlere katılmalarına vesile oluyoruz. Bu projede amacımız çocuklarımızın duyarlı olmalarını, hepimizin her an engelli olabileceğini hatırlamak ve bu doğrultuda tüm engelli vatandaşlarımıza sevgiyle; saygıyla yaklaşmak için neler yapmamız gerektiğini çocuklarımıza birebir göstermektir. Hayatın neler getireceğini bilmediğimiz için hepimiz birer engelli adayıyız. Şunu iyi biliyoruz ki engelli vatandaşlarımıza hayatı zorlaştıran, örneğin engelli rampalarına araçlarını Park edenlerin gerçek engelli insanlar olduğunu biliyoruz. Çocuklarımızı bütün engellilere sahip çıkmalarını, onlara yardımcı olmalarını her fırsatta anlatmaya çalışsak ta bunları toplumumuzun her kesiminin anlatması ve bilinçlendirmesi gerekiyor. İşte projemizin amacı da bu. Bu amaç doğrultusunda Ayancık Zeki Özünlü Engelliler ve Yaşlılar Yaşam Merkezi ile Ayancık Sakatlar Derneği ile işbirliği içine girerek öğrencilerimizin Ayancık’taki engellilere gönüllerinden geçen hediyeleri ulaştırmaya gayret ediyoruz. Sağ olsunlar onlar da bizlere gönderdiği hediyeleri karşılıksız bırakmayarak bizleri onurlandırmışlardır. Tabi bizim onlardan bir beklentimiz hiçbir zaman olmadı, olmayacak ta. Bundan sonra da atılan dostluk adımlarımızı güçlendirerek devam edeceğiz. Çocuklarımızla imkan bulduğumuz takdirde Ayancık’a giderek onlarla dostluk ve kardeşliğimizi yerinde pekiştirmek istiyoruz. Yeni eğitim yılında da sınıf öğrencilerimizle birlikte Ayancık’taki zihinsel engelli kardeşlerimizin aileleriyle irtibata geçerek, onların isimlerini alacağız ve onlar için çocuklarımızla birlikte telefon numaraları yazan bilekler yaparak göndermeyi istiyoruz.” (HABER: BEYHAN BALLI)