19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101’inci yılını bu yıl koronavirüs nedeniyle meydanlarda değil, evlerimizde coşkuyla kutlayacağız…

SALI GÜNÜ 19 MAYIS

“Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir. Mustafa Kemal ATATÜRK”

CUMHURİYETİMİZİN 101. yıldönümüne rastlayan ve bağımsızlık ateşinin yakıldığı gün olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle cadde ve meydanlarda coşkulu törenlerde değil, evlerimizde kutlayacağız.
Yurdun dört bir yanında olduğu gibi Büyük Önder Atatürk’ün 97 yıl önce Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’ni başlatmak üzere Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıktığı ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini attığı 19 Mayıs günü Kırşehir’de de bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıllardaki gibi coşkulu kutlamalardan uzak kısıtlanan etkinliklerle kutlanacak.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası Programı nedeniyle Salı günü saat 10.00’da Cacabey Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenkler sunulacak. Vali İbrahim Akın ile Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk koymalarının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylenecek. Saat 15.30’da da Park Başar Sitesi önünde halka açık ortak spor yaptırma programı gerçekleştirilecek. Akşam İçişleri Bakanlığınca belirlenecek saatte tüm evlerden aynı anda İstiklal Marşımız okunacak.
Gençlik Haftası çerçevesinde 20 ve 21 Mayıs günlerinde Bağbaşı TOKİ’de ve Kent Park’ta halka açık ortak spor yaptırma programı gerçekleşitirilecek. (HABER: BEYHAN BALLI)