Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, geçtiğimiz günlerde üniversitemizde gerçekleştirilen 2021 Yılı Akademik Başarı Ödül Töreninde ödül alan akademisyenlerle bir araya geldi.

29 Mart 2022 tarihinde rektörlük makamında gerçekleşen görüşmeye Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ile Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük de eşlik etti.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya eğitim alanında üniversitelerin üstünde başka bir kurum olmadığını belirterek insan eğitiminin çok önemli olduğunu söyledi. Batının kabuk medeniyeti olduğunu ve bizim öz değerlerimizden oluşan bir medeniyetimizin bulunduğunu hatırlatan Rektör Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bizim tekrar topluma söz söylememiz, bilimsel bilgi üretmemiz ve bunu da yaymak için gece gündüz çalışmamız gerekiyor. Ahilik değerinin mirasçısı olan üniversitemizin kendini ilmi ile ifade etmesi çok önemli. Ahilik değerinin asrımızda yeniden konuşulmasına vesile olmalıyız, bunun için çabalamalıyız.”

Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin başarılı akademisyenler tarafından yetiştirilmesinin çok önemli olduğunu anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2021 Yılı Akademik Başarı Ödül Töreninde ödül alan akademisyenleri bir kez daha tebrik ederek bu tür başarılara yeni başarılar eklemelerini temenni etti.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin her alanda başarılı çalışmalar yürüttüğünü vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, akademik başarıların da üniversitemiz için oldukça önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Görüşmenin devamında Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya ve ekibi, ödül alan akademisyenlerle birlikte Rektörlük Yemekhanesinde öğle yemeği yediler. (HABER MERKEZİ)