Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ortaklığında ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ev sahipliğinde II. Uluslararası Kapadokya Sosyal Bilimler Öğrenci Kongresi (KAPSOSBİL 2020) gerçekleştirildi. 
16 Aralık 2020 tarihinde NEVÜ Kongre ve Kültür Merkezi Karavezir Salonunda düzenlenen kongreye Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar katıldı.
Sosyal Bilimler alanında çalışmalar yapan öğrencileri bir araya getirmek, tecrübe paylaşımına aracılık etmek, çalışma alanları ile ilgili konuları, alanında uzman öğretim üyelerinin moderatörlüğünde farklı üniversitelerden katılacak öğrencilerin önünde sunum yapmalarını sağlayarak, lisansüstü öğrencilerin akademik hayata hazırlanmasının amaçlandığı kongrenin üçüncüsü gelecek yıl üniversitemizde gerçekleşecek.
REKTÖR KARAKAYA: “ÜNİVERSİTELERİN ULUSLARARASILAŞMASI VE BİLGİ PAYLAŞIMI ÇOK ÖNEMLİ”
Pandemi sürecinde değişen şartlarla birlikte kongrelerin zemin değiştirdiğini ve bu bilimsel çalışmaların farklı yollarla yapıldığını ifade ederek sözlerine başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitelerin eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmesinin yanında uluslararasılaşmasının ve bilgi paylaşımının da çok önemli olduğunun altını çizdi.
REKTÖR KARAKAYA: “KAPSOSBİL KONGRESİ GELECEK YIL ÜNİVERSİTEMİZ EV SAHİPLİĞİNDE YAPILACAK”
Aksaray Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ortaklığında ve her yıl bir üniversitenin ev sahipliğinde devam ettirilmesi planlanan bu kongrenin gelecek yıl üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşeceğini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak geçtiğimiz yıl lisans öğrencilerinin bilgiyi paylaşmaları ve savunmalarına katkı sağlamak amacıyla böyle bir öğrenci kongresi düzenlediklerini söyledi. Uluslararası Kapadokya Sosyal Bilimler Öğrenci Kongresini tasarlayan ve bugüne getiren tüm paydaşlara teşekkür ederek sözlerini tamamlayan Rektör Karakaya, kongrenin başarılı geçmesi temennisinde bulundu. (HABER MERKEZİ)