Özel yetenek sınavları ile öğrenci alan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’ne,  2022-2023 eğitim öğretim dönemine yoğun başvuru yapıldı.

01 – 10 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleşen ön kayıt başvurularında üniversitemize, 24’ü milli sporcu, 697’si erkek ve 354’ü kadın olmak üzere toplam bin 75 aday başvuru yaptı.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 75, Spor Yöneticiliği Bölümüne 377, Antrenörlük Eğitimi Bölümüne ise 635 aday başvuru yaptı. 16 Ağustos 2022 tarihinde başlayan özel yetenek sınavları 19 Ağustos 2022 tarihinde sona erecek.

Spora ve sporcuya her zaman değer veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, koordinasyon sınavlarının yapıldığı Spor Bilimleri Fakültesi Kapalı Spor Salonunu ziyaret ederek burada görevli personel ve aday öğrencilerle sohbet etti. Ülkemizin dört bir yanından üniversitemizi kazanmak için gelen öğrencileri görmenin sevincini yaşadıklarını anlatan Rektör Karakaya, sınavların objektif ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirildiğini kaydetti. Sınava giren tüm aday öğrencilere başarılar dileyen Rektör Karakaya, sınavların gerçekleştiren akademik ve idari personele de çalışmalarında kolaylıklar temenni etti. (HABER MERKEZİ)