Rektör Karakaya: “Geleceğimiz olan gençlerden beklentimiz çok fazla”

Göreve geldiği günden bu yana öğrenciler ile sürekli iletişim içinde olmaya özen göstererek onların ihtiyaç ve dilekleri ile yakından ilgilenen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Öğrenci Buluşması Programında öğrencilerle bir araya geldi.
21 Kasım 2019 tarihinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü tarafından geleneksel hale getirilen ve Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrada Salonun gerçekleşen Rektör Öğrenci Buluşmaları Programına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin tanıtım filminin izlenmesi ile başlayan programda Öğrenci Konseyi Başkanı Sultan Aslan, öğrenci konseyi başkanlığının faaliyetleri hakkında öğrencilere bilgiler verdi.
Öğrencilerle birlik ve beraberlik içinde çözüm odaklı çalışabileceklerini söyleyen Aslan, öğrencilerin istek ve dileklerinde kendisine ulaşmaları gerektiğini anlattı.
REKTÖR KARAKAYA: “GELECEĞİMİZ OLAN GENÇLERDEN BEKLENTİMİZ ÇOK FAZLA”
Öğrenci Konseyi Başkanı Sultan Aslan’ın konuşmasının ardından Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya öğrencilerin sorularını yanıtlayarak onlardan beklentilerini dile getirdi.
Göreve geldiği günden bu yana odaklarının merkezinde her zaman gençler olduğunu anlatan Rektör Karakaya, gençlik üzerinde bir umut olduğunu söyledi.
Gençlerden beklentilerinin de oldukça fazla olduğunu kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti:
“Gelecek umudumuz olabilmesi için kesinlikle bugünü iyi çalışıyor olmamız lazım, çünkü reel bir durum var. 5 yıl sonra biz bu ülkeyi; hayalleri ile, umutları ile, gelecek tasavvuru ile biz bu gençlere emanet edeceğiz. Dolayısıyla böyle bir realite ortadayken gençlerden beklentimiz hem çok büyük hem de bugüne dair yapmamız gereken çok işimiz var.”
“İNSANA GEMİLERİ YAKTIRAN GÜÇ İNANCIDIR”
“Geleceğe dair umudun varsa bugünün anlamlıdır.” diyerek gençlere tavsiyelerde bulunan Rektör Karakaya, insanı diri tutan şeyin ruhundaki motivasyon olduğunu belirtti. İnsanın umudunu yeşerten zeminin de inançları olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, inançların insanları istikamete doğru yönelttiğini kaydetti. Öğrencilere inançlarına doğru hareket etme gücünü kendilerinde bulmaları gerektiğini anlatan Rektör Karakaya, “İnsana gemileri yaktıran güç inancıdır.” dedi.
“DÜŞÜNMEK İNSANIN EN ERDEMLİ EYLEMİDİR”
Tarihi kaynaklar ve kültürel değerlerler ile gençlerin kendilerini daha da geliştirmelerinin önemli olduğunu söyleyen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, taklit etmenin aslını kaybetmek olduğunu dile getirerek popüler kültürün ‘Siz eğlenin biz dünyayı yönetelim!’ demeye çalıştığını belirtti.
Gençlere dünyayı ara sıra gözden geçirmelerini tavsiye den Rektör Karakaya, “Sizler toplumun okumuşlarısınız, toplumun önde gelenlerisiniz, yaptığınız işleri yük görmeyip, gayret ederek çalışmalısınız.” dedi. Düşünmenin insanın en erdemli eylemi olduğunu anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu eylemin en güzel şekilde yapılacağı yerlerin üniversiteler olduğunu ve hem akli anlamda hem de ruhi anlamda düşünmeyen insanın ölü insan olduğunu vurguladı. Umutları ve inançları öldüren şeyin düşünmemek olduğunu söyleyen Rektör Karakaya, popüler kültürün yapmaya çalıştığı şeyin bizleri düşünmekten alıkoymak olduğunu dile getirdi.
“GELECEĞİN HESABINI DEĞİL PLANINI YAPIN”
Gençlere, şimdiden geleceğin hesabını yapmamaları tavsiyesinde bulunan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Geleceğin hesabını yaparsanız mutsuz olursunuz, hesap değil geleceğe dair plan yapın.” diyerek onlara günü yaşamak için bedel ödendiğinde daha mutlu olunduğunu söyledi.
“ANADOLU KÜLTÜRÜ VE RUHU İLE YETİŞEN GENÇLİK DÜNYANIN İHTİYAÇ DUYDUĞU GENÇLİKTİR”
Söyleşide öğrenci odaklı çalışmalarından da bahseden Rektör Karakaya, öğrenciler için her zaman aktif ve sıkı çalışma içinde olduklarını anlattı. Amaçlarının Anadolu toprağının kültürünü ve ruhunu gençlerin iç dünyasında yaşatmak olduğunu belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, dünyanın ihtiyacı olan ruhun Anadolu kültürü ve ruhu olduğunu söyledi.
Gençlere sahip olduklarını Anadolu kültürü ve ruhunun her zaman tazeliğini koruduğunu vurgulayan Rektör Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti:
“Sakın kendinizi küçük görmeyin, Anadolu kültürü ve ruhu ile yetişen gençlik çok önemli ve değerli bir gençliktir ve dünya size muhtaçtır. Çalışan millet kazanmaya, eğlenen millet ise kaybetmeye mahkumdur. Bizi yarına hazırlayacak en nadide duygu umuttur. Sizlerde bizim umudumuzsunuz.”
“AHİLİK VE KARDEŞLİK GELENEĞİNİN EN ÖNEMLİ UNSURU İNSANDA KALİTEDİR”
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin çalışmaları ve projeleri hakkında öğrencilere bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, Memnuniyet Bilgi Sisteminin amacına değinerek Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin belirli çalışma ve projeler yürüttüğünü anlattı. 2016 yılında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında yürütülen pilot üniversite projelerinde sona yaklaşıldığını dile
getiren Rektör Karakaya, yakın zaman içerisinde projelerin hayata geçeceğini söyledi.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin diğer bir çalışması olan Bütünleşik Kalite Sistemi ile ilgili de öğrencilere bilgiler veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahi Evran-ı Veli’nin diyarında ve ismini ondan alan üniversitemizde eğitimde kalite çalışmasını başlattıklarını vurguladı.
“Ahilik ve kardeşlik geleneğinin en önemli unsuru insanda kalitedir.” diyen Rektör Karakaya, üniversitemizde gerçekleşen kalite yönetim sistemi çalışması ile Ahi
Evran-ı Veli’ye borcumuzu ödemeye çalıştığımızı kaydetti. Kalite yönetim sistemi çalışması kapsamında Eğitim Fakültemizde Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim Projesini (AYDEP) iki yıldır uyguladıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, ilerleyen dönemlerde tüm fakültelerimizde ve yüksekokullarımızda başlatacaklarını anlattı.
Öğrencilerden kalite sistemimizin bir gereği olan memnuniyet anketlerine katılmalarını tavsiye eden Rektör Karakaya, üniversitemizin daha da gelişmesi ve öğrencilerin isteklerine cevap verilmesi adına önemli bir çalışma olduğunu söyledi. Öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, onların tüm ihtiyaçlarında yönetimi ile birlikte yanında olduklarını belirtti.
Söyleşinin devamında öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Rektör Karakaya, söyleşi sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. (HABER MERKEZİ)