Şehrin ve üniversitenin sorunları ile yakından ilgilenerek taleplere hızlı bir şekilde cevap vermeye çalışan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, şehrin sağlık sorunlarını yakın takibe aldı.
Kaliteli sağlık hizmeti sağlanmasına yönelik görüşmelerde bulunmak isteyen Kırşehir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Ali Bulut, Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Yahya Şahin, Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sercan Eroğlu, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Yetiş 10 Şubat 2020 tarihinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti.
Ziyarette Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Muttalip Çiçek ve Doç. Dr. Ali Güneş de yer aldı.
Kırşehir’in sağlık sorunlarının görüşüldüğü ziyarette hastanenin akademik personel sayısının artırılmasına yönelik değerlendirmelerde de bulunuldu. Kaliteli ve nitelikli sağlık hizmeti verilmesiyle birlikte şehrin sağlık sorunlarının çözümünde önemli bir başarı yakalandığını belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, akademik personel sayısındaki artışın önemli bir noktaya geldiğini kaydetti.
Akademik personel sayısını artırarak Kırşehir’de sağlık konusunda önemli atılımlarda bulunmak istediklerini anlatan Rektör Karakaya, üniversite ve hastane iş birliğinde şehrin sağlıkla ilgili taleplerinin önemli ölçüde çözüme kavuşabileceğini söyledi.
İnsan sağlığının önceliğine vurgu yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, insanın ihmale gelmeyecek en değerli varlık olduğunu ve yapılan işin hataya yer vermediğini sözlerine ekledi.
Rektör Karakaya’yı ziyaret ederek ilin sağlık sorunlarına dair istişarelerde bulunan heyet, üniversite yönetimi ile iç içe olmanın sorunları daha kısa sürede çözüme ulaştırdığını belirterek Rektör Karakaya’ya teşekkür etti. (HABER MERKEZİ)