Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya; Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi ve Cihannüma Vakfı iş birliğinde hazırlanan Göç Çalıştayına katıldı.

25-26 Mart 2022 tarihleri arasında GAÜN Mâvera Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleşen çalıştayda Gaziantep Valisi Davut Gül başta olmak üzere çok sayıda katılımcı yer aldı.

Çalıştayda Gaziantep Valisi Davut Gül, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Cihannüma Derneği Genel Başkanı Av. Rıza Yorulmaz çalıştayın açılış konuşmalarını yaparak göç olgusu konusunda değerlendirmelerde bulundular.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, yaşadığımız dünyanın en önemli sorunlarından birinin göç olduğunu belirterek göç olayının insanî, dinî, ekonomik ve sosyal durumları olduğunu ve göç olgusunu her açıdan değerlendirmek gerektiğini belirtti.

Dünyada yaşanana savaşların göç olaylarında çok fazla etkisi olduğunu da söyleyen Rektör Karakaya, ülkemizin de jeopolitik konumundan dolayı çok fazla göçmene sahip çıktığını kaydetti.

Göç olgusunun olumlu ya da olumsuz etkisinin değerlendirilmesi konusunda Göç Çalıştayının önemli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, alanında uzman akademisyenler tarafından göç konusunda çalışmalar yapılacağını sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)