Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Tıp Fakültesi bünyesinde kurulan Deney Hayvanları Laboratuvarını yerinde inceledi.

Tıp Fakültesi Binasında gerçekleştirilen ziyarete Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil de eşlik etti.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Yusuf Kenan Dağlıoğlu, Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya ve beraberindekilere laboratuvarı gezdirerek laboratuvarın faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Deney Hayvanları Laboratuvarının Tıp Fakültesi için önemli bir ihtiyaç olduğunu anlatan Dağlıoğlu, laboratuvar sayesinde üniversitemizde bilimsel çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

Deney hayvanlarının sağlık alanındaki çalışmalarda önemli katkıları olduğunu belirten Prof. Dr. Yusuf Kenan Dağlıoğlu, aşı, hastalık, doku ve organ nakli gibi konularda deney hayvanlarından yararlanıldığını vurguladı.

Öğrencilerin Deney Hayvanları Laboratuvarında bilimsel çalışmalara katılacaklarını, bilgi, tecrübe ve yeterliliklerini arttıracaklarını kaydeden Dağlıoğlu, aynı zamanda Kırşehir’in bu alanda bölgesinde öncü olması için çalışacaklarını söyledi.

Deney Hayvanları Laboratuvarını yerinde inceleyerek Prof. Dr. Yusuf Kenan Dağlıoğlu’ndan bilgiler alan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitenin ve öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanmasının kendileri için öncelikli amaç olduğunu kaydetti.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bölgesinin Sağlık Kampüsü olması yolunda önemli çalışmalar yürüttüğünü ve yakın zamanda bu hedefine ulaşacağına inandığını anlatan Rektör Karakaya, Deney Hayvanları Laboratuvarının da sağlık alanında atılan önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Deney Hayvanları Laboratuvarında önemli bilimsel çalışmalarında yapılacağını ve bilime katkı sunmaya devam edeceklerini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, Deney Hayvanları Laboratuvarının üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ederek laboratuvar ekibine çalışmalarında başarılar diledi. (HABER MERKEZİ)