Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından organize edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da teşrif ettiği 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Törenine katıldı. Tören 15 Ekim 2020 tarihinde çok sayıda devlet erkanı ve davetlinin katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi2nde gerçekleştirildi.
2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katkıları ile üniversitelerin artık tek tip olmaktan kurtularak yeni ve yenilikçi icraatların uygulandığı yükseköğretim kurumları olmaya başladıklarını anlattı. 
“Bilim hayatımızı çeşitlilik, misyon farklılaşması, ihtisaslaşma, öncelikli alanlar, hedef odaklı uluslarasılaşma, açık bilim-açık erişim, dijital dönüşüm, kritik teknolojiler gibi kavramlar etrafında yeniden yapılandıran, sistemi dönüştüren ve bu esnada eylem içinde kendisi de dönüşen bir YÖK var ve biz buna Yeni YÖK diyoruz.” diyen Saraç, 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılının tüm akademik camiaya ve öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmasında, koronavirüs salgını nedeniyle ülkemizde eğitimin zor şartlarda yürütülüyor olmasına değinerek akademik eğitimin kesintisiz devam etmesinin önemli olduğunu dile getirdi. 
Uzaktan eğitimin değerli olduğunu fakat örgün eğitimin yerini tutmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah mümkün olan en kısa sürede, diğer eğitim öğretim kademelerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz." dedi. 
Ülkemizin her şehrinde bir üniversite kurma sözünü yerine getirdiklerini de hatırlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün ülkede faaliyet gösteren toplam 207 kamu ve vakıf üniversitesinin, 176 bin akademik personeliyle, 8 milyon 267 bin öğrenciye eğitim-öğretim verdiğini belirterek yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ise açılış töreni sonrası yaptığı açıklamada pandemi sürecinin en kısa zamanda bitmesini ve öğrencilerle bir araya gelmeyi temenni ettiklerini belirterek 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılının ülkemize hayırlı olmasını diledi. (HABER MERKEZİ)