Kırşehir Valiliği tarafından 35. Ahilik Haftası kutlama programının görüşülmesi amacıyla Ahilik Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı düzenlendi.

25 Ağustos 2022 tarihinde Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, ilimiz yöneticileri, kurum müdürleri, STK üyeleri ile Ticaret Bakanlığı temsilcileri katıldı.

Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem konuları, Kırşehir Merkez dışındaki diğer 80 İlin Ahilik Haftası Kutlamaları Taslak Programları ile Kırşehir'de yapılacak 35. Ahilik Haftası Kutlamaları Taslak Programının görüşülmesi ve 35. Ahilik Haftası Kutlamaları programında ödül verilecek kişilerin belirlenmesi gibi konular değerlendirildi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahilik Merkez Yürütme Kurulu Toplantısında 35. Ahilik Haftası kutlama programının son şeklinin verildiği belirterek, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak üzerlerine düşen görevi layığıyla yerine getireceklerini belirtti.

Ahilik kutlamalarının artık tüm ülkede gerçekleştirilmeye başlandığını da kaydeden Rektör Karakaya, bu durumun hem ilimiz hem de ülkemiz için sevindirici bir durum olduğunu dile getirdi. (HABER MERKEZİ)