Bilimsel çalışmaları yakından takip eden ve dünya gündemine dair görüşlerini bildiren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 8-9 Mart 2021 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen ve ana teması “Belirsizlik Çağında Yaşamak” olan 11. Boğaziçi Zirvesine katıldı. Rektör Karakaya, 9 Mart 2021 tarihli Yükseköğretimde Aksama: Öğretim İçin Yeni Yollar isimli oturumda Eğitimde Kalite Güvence Sistemimiz olan AYDEP ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.
Disiplinler arası çok yönlü iş birliklerini artırarak sonuç odaklı diyalogların oluşturulmasını sağlamak ve politik ve iş dünyası liderlerinin; eğitimde, sanatta, medyada öncü kişilerin, yardımseverlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve sosyal arenanın bir araya geldiği bir tartışma alanı sunarak küresel gündemi şekillendirici rol oynamak amacıyla gerçekleştirilen zirvede önemli sunumlar gerçekleştirildi.
REKTÖR KARAKAYA: “AYDEP, ÖĞRENCİ MERKEZLİ BİR EĞİTİMDİR”
Konuşmasına ilk olarak “Süreç Temelli Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi” hakkında bilgi vererek başlayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, mesleki yeterlikler, yeterlik alanları ve yeterlik göstergeleri ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Eğitimde Kalite Güvence Sistemi ve Destek Birimleri hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti: Geliştirmiş olduğumuz AYDEP, öğrenci merkezli bir eğitimdir ve yeterlik temelli hiyerarşik yapıya sahiptir. Program yeterlikleri ile derslerin öğrenme çıktıları arasında bir uyum sağlanmaktadır. Zengin öğretim materyali ve etkileşimli öğretim ortamına sahip olan AYDEP, akreditasyon standartlarına da uygun durumdadır. AYDEP öğretim sürecinin yönetiminde gerekli tüm modüllere sahiptir ve bütünleşik bir öğrenme yönetim sistemidir. Modüller öğrenci bilgi sistemi ile entegre biçimde çalışmaktadır ve modüller arasında bilgi paylaşımı bulunmaktadır.”
REKTÖR KARAKAYA: “2015’TE PİLOT OLAN AYDEP ŞİMDİ MODEL OLDU”
Sunumunda AYDEP Sistem Modülleri, Kullanıcı Yönetimi ve Yetkilendirme Modülü, Müfredat Geliştirme Modülü, Ölçme ve Değerlendirme Modülü ve Yeterlik Temelli Müfredat İş Akışları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerine şu şekilde son verdi:
“2020 yılının başından itibaren dünyayı etkisi altına alan ve Türk Yükseköğretim Sistemini de etkileyen Covid-19 Salgını sırasında üniversitemiz, AYDEP sayesinde başarılı bir süreç yürütmüştür. Uzaktan eğitim sistemi ile öğrencilerinin eğitim-öğretim süreçlerine ara vermeyen üniversitemiz, aynı zamanda öğrencilerinin de bu sisteme hızla uyum göstermesini sağlamıştır. 2015 yılında Eğitim Fakültemiz tarafından pilot olarak kullanılan bu sistemin şu an model olarak görülmesi bizim için gurur verici. Üniversitemizin misyonuna uygun projeleri hayata geçirmek bizim temel amaçlarımız arasında. Öğrencilerimizin eğitimlerine ara vermeden devam ettiğimiz gibi aynı zamanda onların emeklerini de koruyor bu nedenle örgün ve yaygın eğitimde kullanılan eğitim süreçlerinin tamamını kayıt altına alıyoruz. AYDEP’i hayata geçirirken bizim sloganımız “Eğitim İçin Sınır Yoktur” olmuştu. Bu slogan ile yolumuza devam ediyoruz ve nitelikli bireyler yetiştirmek için durmadan çalışıyoruz. Üniversite olarak her alana uzman bireyler yetiştirmek asına hep daha iyileri üniversitemize ve öğrencimize kazandırmaya gayret ediyoruz.” (HABER MERKEZİ)