Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu Kırşehir’deki basın mensuplarıyla
bir araya gelerek değerlendirme ve sunum toplantısı gerçekleştirdi…

“RAFTA KALACAK DEĞİL,
HAYATA GEÇEBİLECEK
PROJELERE ÖNEM VERİYORUZ”

Ekicioğlu: “Belediyecilik bir kamu hizmetidir, vatandaşlarımızın vergisi ile bu hizmetler gerçekleştiriliyor, bu konuda çok hassas bir insanım, tüyü bitmemiş yetimin, yoksulun, garibin hakkını asla kimseye yedirmem…”

31 Mart 2019 seçimlerinde CHP’den Kırşehir Belediye Başkanlığına seçilen Selahattin Ekicioğlu, Kurban Bayramı öncesi Salı günü Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde ilimizde yazılı ve görsel basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Belediye Başkan Yardımcıları Asaf Kayaoğlu, Nuri Araz, Osman Uçar, Hamza Çam ve Tuncay Polat’la birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 16 aylık dönemde ekibi ile birlikte Kırşehir’de yaşayan bütün hemşehrilerine layık bir şekilde çalıştıklarını söyledi.
“Bizim Belediyemiz değil, hepimizin Belediyesi” anlayışı ile görevlerini icra etmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Ekicioğlu, “Çalışmalarımıza devam ettiğimiz bu zaman zarfı içerisinde söz verdiğimiz plan ve projelerimizi hayata geçirmeye çalışırken aynı zamanda mali bilançomuzu ve bürokratik hiyerarşiyi de düzenlemeye çalışıyoruz. Bu arada tüm Dünyada olduğu gibi şehrimizde de hayatı durma noktasına getiren Koronavirüs salgını bizi de iş, işlem ve idare konularında ciddi derecede etkiledi. 2019 Nisan ayından bu yana bir yandan Belediyeciliği kavramaya çalışırken bir yandan da kendi imkânlarımızı kullanarak sonuca ulaşmaya çalışıyoruz. Biz yola çıktığımızda, bu şehri ortak akılla hep birlikte yöneteceğiz dedik ve öyle de yapıyoruz. Kapımız hemşerilerimize her zaman açık, telefonumuz da 24 saat açık. Her kesimden her düşünceden tüm hemşehrilerimizin düşüncelerini ve dertlerini dinlemek için hazırız. Gönlümüz her zaman halkımızın içinde ve yanında olmak. Ancak üstlenmiş olduğumuz görev bizlerin bir araya gelmesini bazen engelleyebiliyor. Ben şehir için yapılan yol, kaldırım, otopark ve diğer projelerimizin sizin adınıza her zaman takipçisiyim. Bu göreve tüm Kırşehir halkı için geldiğimizin farkındayız. Bu sorumluluğa da layık olmak için çalışıyoruz. Mahallelerimizin sorunları ve çözüm konuları ile ilgili Muhtarlarımız ile toplantı gerçekleştiriyoruz. Sahada, çarşıda, mahallelerde, sokaklarda hemşerilerimizle bir araya geliyor, esnafımızı sık sık ziyaret ediyor, sorunları yerinde dinleyip, çözüm üretme konusunda birlikte istişare ediyoruz. Hiçbir zaman maddi konuları bahane etmedik. Amacımız rafta kalacak projeler değil hayata geçebilecek kendi ürettiğimiz, kendi kendimize yetebilecek doğru plan ve projeler yapabilmek, yarım kalmış projeleri ise benimseyerek tamamlayabilmek için yola çıktık” diye konuştu.
Başkan Ekicioğlu’nun açılış konuşmasının ardından yapılan çalışmalar ve projeler tek tek slayt gösterisi ile anlatıldı.
Göreve geldikten sonra Kırşehir’i Unesco Dünya Mirası listesinde birinci sıraya aldırdıklarını, Neşet Ertaş anma programı düzenlediklerini ve milli bayramları coşkulu kutladıklarını belirten Başkan Ekicioğlu, “Belediye turizm ofisi kurduk. 7500 turisti ağırladık. Saraycık Mahallesine mahalle konağı ve sosyal alanlar yapacağız. Kervansaray Mahallesine park ve sosyal alanlar yapacağız. Selgâh Deresine park ve peyzaj projesini hayata geçireceğiz. Avgun Deresi park ve peyzaj projesini hazırladık, en kısa sürede başlayacağız. Doğa Park bölgesinde site projelerine yönlendiriyoruz. Bu bölgede gezinti ve sosyal alanlar yapacağız. Biz göreve gelmeden ayda 1 milyon lira zarar eden halk otobüslerimizi zarardan kurtarıp kendi imkânlarımızla faaliyete geçirdik. 2-3 ay içinde de Akıllı Ulaşım Sistemini hayata geçireceğiz” dedi.
Kiralık araçları azaltıp, kendi araçlarını aldıklarını ve bu şekilde tasarruf sağladıklarını anlatan Ekicioğlu, şöyle devam etti:
“Şehrimizin önemli sorunları arasında bulunan otopark ihtiyacını Ahi Külliyesi Yanı ile Kent Park Kültür Müdürlüğü Arkasındaki boş alanları 450 araçlık otopark olarak değerlendirdik. Asfaltı yapılmayan bulvarları yeniden asfaltlıyoruz. Atıl olan asfalt plentini aktif ettik. Asfaltsız mahalle sokak bırakmayacağız. Tüm sokaklarımıza kilit parke çalışması yapıyoruz. Sert zemin çalışmalarına aralıksız devam edeceğiz. Ticaretin yoğun olduğu yerlerde tek şerit uygulaması yapıyoruz.
Pazaryeri yanındaki Şehiriçi Minibüs Terminalini kendi imkânlarımızla tamamlayacağız. Güneş enerji santralı projemizi 3 ay sonra faaliyete geçirip, kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz. Belediye eski hizmet binasını yıktık. 2 katlı sosyal bina yapacağız. 1 ay içinde yapım ihalesi yapılacak. Tüm mahallere taziye evi yapacağız. İlkini Kuşdili mahallesine yapacağız. Tüm mahallelerimize çöp konteynırı koyacağız. 90 öğrencili belediye kreşini çok yakında yapacağız. Kırköy kampüsünü hayata geçiriyoruz. Kırköy projesi kapsamında Kervansaray ve Kındam Mahallesine 60.000 kare alanda rekreasyon projesi hazırlıyoruz. Bölgeye tarihi konaklar, misafirhaneler, hobi bahçeleri yapacağız. ahı Evran Mahallesine Engelliler Lokali yapıyoruz. Organize Sanayi Bölgesi yolu üzerine hal binası yapıyoruz.
“Ahi Külliyesini tamamlatacağız. Zanaatkarlar Çarşısını kurup kendi yönetimini oluşturacağız. Banka Evleri sitesini kentsel dönüşüme sokacağız. Hak sahipleriyle görüşüyoruz. Yüzde 96'sından onay aldık. 9 kışı kaldı. İnşallah bu sorunu çözeceğiz. Barbaşı parselasyon projesini durdurduk. Vatandaşlarımızın mağduriyetine son verdik. Doğa Park projesinde kısıtlanan hakları planlayıp geri vereceğiz. Basın müzesi ve sergi salonu kuracağız. Ekonomik ömrünü yitirmiş alt yapıyı yeniliyoruz. Şehrin muhtelif yerlerine lostra (ayakkabı boyacıları) kurduk. Arıcılık projemizi hayata geçirdik. Anadolu arısının ıslahını gerçekleştiriyoruz. Park ve bahçelerimizde bakım ve düzenleme devam ediyor. İlimizi ıklım koşullarına uygun çiçek yetiştirip 122 bin çiçeği parklarımızla buluşturduk. 8 dönüm arazide 25 bin lavanta dikimi belediyeye ait tarlalarımızı ekiyoruz. Ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyoruz. Belediye Meclisimizin de kararıyla milletin özgür sesi olan basının hem geçmişini hem de geleceğini yaşatmak için Basın Müzesi Projemize başladık. Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nin alt katında yaklaşık 1000m2’lik alanda Basın Müzesi Projesi’nin yanında 300m2’lik Sergi Salonu Projesi ile 400m2’lik ilimizin ve çevre illerinin kültürünü yansıtacak Müzik Aletleri Müzesi Projesi’ni de hayata geçireceğiz.”
Başkan Ekicioğlu video sunumunun ardından basın mensuplarının çeşitli konulardaki soru ve eleştirilerini yanıtladı.
Bir yandan kendilerinden önceki yönetim döneminde yapımına başlanan, ancak yarım kalan işleri tamamladıklarını, diğer yandan kendi hazırladıkları projeleri tek tek hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Ekicioğlu, şunları söyledi:
“Devraldığımız devasa borcu da, hepinizin bildiği birtakım engellemeleri de bahane etmiyor, bizi bu göreve layık gören Kırşehir halkına biz de layık olabilmek gayretiyle, hiçbir ayrım yapamadan bütün hemşehrilerimize en iyi hizmeti vermek için gece gündüz demeden ekibimle birlikte çalışıyoruz. Üretmenin öneminden hareketle, büyük bir ekonomik israfın önüne geçerek örneğin kendi asfaltımızı, çiçeğimizi, ahşap çöp kutuları ve daha birçok malzemeyi çalışanlarımızın gayretiyle kendimiz üretiyoruz. Belediyecilik bir kamu hizmetidir, vatandaşlarımızın vergisi ile bu hizmetler gerçekleştiriliyor, bu konuda çok hassas bir insanım, tüyü bitmemiş yetimin, yoksulun, garibin hakkını asla kimseye yedirmem. Gördüğünüz gibi az zamanda birçok işe imza atmışız ve araya giren bu pandemi sürecinden sonra bu şehir için daha da önemli ve güzel işler gerçekleştireceğiz. Burada yapmadığımız ve yapmayacağımız hiçbir proje ve işten bahsetmediğimizi sizler de görüyorsunuz,. hepsi yapılmış ve ayağı yere basan gerçekçi ve önümüzdeki süreçte hayata geçecek olan projelerdir Yaptığımız otoparklar, asfalt ve kilit parke, yeşil alan ve park yapımı gibi üst yapı çalışmaları ile yaptığımız alt yapı çalışmaları, daha temiz bir Kırşehir için yapılan çalışmalar zaten asli yerel yönetim hizmetleridir. Biz bunun yanında üreten ve bu kente katma değer yaratan işler de ortaya koyuyoruz. Kurulan üretim ve kalkınma kooperatifi ile kadın kooperatifimiz hem istihdamın önünü açacak hem de şehrin ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Yine turizm konusuna çok önem verdik. Kısa bir süre içerisinde yaklaşık 8 bin turist ilimizi ziyaret etti. Pandemi sürecinden sonra turistleri konaklamalı bir şekilde ağırlayacağız. İstihdamın ne yazık ki sınırlı olduğu ilimizde yaptığımız bu işlerle işsiz gençlerimize ve kadınlarımıza destek olacağız.” (HABER: SALİH GÜNER-BEYHAN BALLI)