Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından pilot üniversite kapsamında hazırlanan projeler, tek tek hayata geçirilmeye başlandı.
Termal kaynağın sağlanması için hayata geçirilecek olan Terme Sahasında Jeotermal Kaynağın Temini ve Proje Sahalarına İletimi Projesinin yakın zamanda kazı çalışmalarına başlanıyor.
Terme Sahasında Jeotermal Kaynağın Temini ve Proje Sahalarına İletimi Projesi ile jeotermal kaynaklı projeler arasında yer alan Termal Seralarda Kümelenme Projesi, Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi (JEOKAREM), Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi (SAUTER) ve Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi (GETAT) gibi projelere termal kaynağın sağlanması hedefleniyor.
Projenin yürütücülüğünü üstlenen Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynel Başıbüyük, projede gelinen son durum hakkında bilgiler verdi.
Projenin başarılı bir şekilde ilerlediğini belirten Başıbüyük, yakın zamanda projenin hayata geçeceğini söyledi.
Projenin içinde olan ve jeotermal kaynağın iletilmesini sağlayacak olan 2 km’lik boru hattının ilerleyen günlerde döşenmeye başlayacağını anlatan Dr. Öğr. Üyesi Zeynel Başıbüyük, boru hattının döşenmeye başlamasının ardından birkaç ay içerisinde jeotermal iletim kaynağı hattının tamamlanacağını anlatarak konuşmasına şöyle devam etti:
“Projemizin şu an iletim kısmı aktif yani terme sahasından suyun üniversitemize taşınması ile ilgili çalışmamız başladı. Bununla ilgili yaklaşık 2 km’lik bir boru taşıma hattı var. Bu hat ile birlikte jeotermal suyumuz terme sahasından üniversitemize taşınacak. Bu taşıma hattının ihale sürecini de tamamladık ve yüklenici firma izolasyonlu boruları yurt dışından getirtti. Şimdiki aşamamız boru hattının döşenmesini sağlayarak önümüzdeki günlerde kazı çalışmasına başlamak. Kazı çalışmamızın ardından birkaç ay sonra da üniversitemizi sıcak su ile buluşturacağız.”
Projenin amacı hakkında da bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Zeynel Başıbüyük, jeotermal kaynağın terme sahasından üniversitemiz sahasına aktarılmasıyla birlikte diğer projelerin de faaliyete geçmesinin sağlanacağını söyledi. (HABER MERKEZİ)