Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından akademik ve idari personelin memnuniyetlerinin değerlendirildiği anket sonuçları göre Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi akademik ve idari personeli üniversitesinden memnun. 2019 yılı içerisinde 88 devlet üniversitesi arasında yapılan araştırmaya göre; akademik personel memnuniyeti Türkiye ortalaması yüzde 71.52 iken idari personel memnuniyeti ise yüzde 68.56’dır.
ÜNİVERSİTEMİZ PERSONELİNİN MEMNUNİYET DÜZEYİ TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi akademik personel memnuniyet kategorisinde yüzde 74,8 memnuniyet oranı ile 33. sırada yer alırken idari personel memnuniyet kategorisinde ise yüzde 77 memnuniyet oranı ile 18. sırada bulunuyor. Bu verilerle üniversitemiz hem akademik hem de idari personel memnuniyeti ile Türkiye ortalamasının üzerine çıktı.
GÜLÜMSEYEN ÜNİVERSİTE KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ
Yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idari hizmetlerinin kalite düzeylerine ilişkin ulusal ve uluslararası kalite standartlarına göre değerlendirmeler yaparak iç ve dış kalite güvencesi, akreditasyon süreçleri ve bağımsız dış değerlendirme kurumlarının yetkilendirilmesi süreçlerini yürütmek üzere görevlendirilen Yükseköğretim Kalite Kurulunun memnuniyet anket sonuçlarına göre üniversitemiz personelinin kurumunda mutlu ve huzurlu bir şekilde çalıştığı belirlendi.
YÖKAK tarafından belirlenen iç değerlendirme ölçütlerine istinaden her yıl üniversiteler tarafından kurum iç değerlendirme raporu hazırlanıyor. Belirlenen göstergeler üzerinden üniversiteler değerlendirilirken "Kuruma Ait Genel Bilgiler", "Kalite Güvence Sistemi", "Eğitim ve Öğretim", "Araştırma ve Geliştirme" ve "Toplumsal Katkı" olmak üzere veriler beş ayrı başlık altında sıralanıyor. Bu göstergeler içerisinde akademik ve idari personeline yönelik "Memnuniyet Anketi" yapan üniversitemizin anket sonuçlarına göre personellerinin taleplerini karşılayarak isteklerini ön planda tuttuğu ortaya çıktı.
REKTÖR KARAKAYA: “İNSAN ODAKLI YÖNETİM ANLAYIŞI BU SONUÇLARA YANSIYOR”
Anket sonuçları ile ilgili açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, insan odaklı yönetim anlayışının bu sonuçlara da yansımasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Akademik ve idari personelin taleplerini göz önünde bulundurarak tüm çalışmalarını memnuniyet ve kalite esaslı yaptıklarını anlatan Rektör Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti:
“Eğer insanların kurumlarına aidiyetlerini artırmak istiyorsanız onların mutluluğunu ve isteklerini de göz önünde bulundurmak zorundasınız. Biz yönetim olarak elimizden geldiğinde bu istekleri değerlendirmeye çalışıyoruz. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ailesi olarak bu ailede yer alan her bireyin mutluluğu bize aynı zamanda başarı ve kaliteyi de getiriyor. Bizim örnek çalışmalarımız da bu mutlulukla ortaya çıkıyor. Kurumumuzda görev yapan akademik ve idari personelimizin çalışma ortamları ve imkanlarının iyileştirilmesi için sürekli birim yöneticilerimiz ile istişarelerde bulunuyoruz. Tüm personelimizle iletişimimizi en üst seviyede tutarak yönetimle yakın ilişkiler kurmalarına gayret ediyoruz. Bu gayretlerin anket sonuçlarına yansımasından dolayı çok mutluyuz. Biz bir aileyiz ve bu ailenin gülümsemesi bizim için çok önemli.” (HABER MERKEZİ)