Halk Eğitim Merkezine bağlı kurslarda el sanatları eğitimi alan özel öğrenciler Vali İbrahim Akın’ı ziyaret etti.
Ziyaret sırasında konuşan Vali İbrahim Akın, engelli kardeşlerimizin aldıkları kursların onların sosyal hayata katılmaları ve el becerilerinin geliştirilmesi açısından önemli olduğunu söyledi.
Özel öğrencilerin aldıkları eğitim sonucu ortaya güzel eserler çıkarmasının engellilerin neler yapabileceğinin bir göstergesi olduğunu belirten Vali İbrahim Akın, “Halk Eğitim Merkezinde aldıkları kursla çocuklarımız hem sanat öğreniyor, hem de sosyal ve ekonomik hayata katılımları sağlanmış oluyor. Ortaya çıkardıkları eserlere bakılırsa, iyi bir eğitimle aşılamayacak engelin olamayacağı anlaşılıyor. Bizler de, düzenlenen programlarda engelli kardeşlerimizle sık sık bir araya gelerek özel çocuklarımıza gereken desteği verme gayretinde oluyoruz. Bu vesileyle, özel öğrencilerin sosyal hayata katılıp eğitimlerine katkıda bulunan Halk Eğitim Merkezi yetkililerine ve öğretmenlerine teşekkür ediyor, özel çocuklarımızı da tebrik ediyorum.” dedi.
Kırşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Çetinkaya öncülüğünde gerçekleştirilen ziyarette, özel öğrenciler de Vali Akın’a verdiği destekten dolayı teşekkür ederek kendi el emeği olan hediyeyi takdim ettiler.
Ziyaret, Vali Akın’ın yetkililerden açılan beceri kurslarıyla ilgili bilgi alması ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)