Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Agronet Seracılık A.Ş. arasında ortaklaşa düzenlenen, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğünün de eğitim desteği ile açılan istihdam garantili ‘Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği Meslek Edinme Kursu’nu başarıyla tamamlayan 58 kursiyere sertifikaları verildi.
Karakurt mevkiinde yer alan Agronet Seracılıkta düzenlenen sertifika dağıtım törenine Vali İbrahim Akın, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İş-Kur İl Müdürü Metin Ülgen Kaya, Agronet Seracılık Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Eygün, ilgili kurum amirleri ve serada işe başlayan kursiyerler katıldı.
Sertifikaların sahiplerine dağıtılmasından sonra konuşan Vali İbrahim Akın, “Bilindiği gibi Valiliğimiz, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz ve Agronet Seracılık AŞ firması arasında vatandaşlarımıza yeni iş imkânı sağlayacak projenin protokolünü imzalamıştık. Bugün de kurslarını tamamlayarak buradaki sera alanında işe başlamaya hak kazanan kursiyerlerin sertifikalarını verdik. Üniversitemiz jeotermal alanda pilot üniversite seçildikten sonra bu doğrultuda önemli çalışmalar yürütmeye başladı. Bu kapsamda, Agronet Seracılık AŞ ile irtibata geçilerek ilimizde jeotermal alanda sera projesi ile ilgili değerlendirmelere başlandı. Neticesinde, Karakurt bölgesinde tespit edilen alanda seracılık projesinin hayata geçirilmesi kararlaştırıldı. Biz de Valilik olarak bu çalışmalara katkılar sunduk. Bugün de bu çalışmalar meyvelerini vermeye başladı ve sonucunda da ilimiz için önemli bir istihdam alanı oluştu. Bugünkü programda, bu serada istihdam edilecek olan vatandaşlarımızın sertifikalarını dağıtıyoruz. Hem şehrimiz hem ülkemiz için büyük bir sorun olan işsizliği önlemek için yürütülen bütün çalışmaları destekliyoruz. Bu vesileyle, sertifikalarını verdiğimiz kardeşlerimizi tebrik ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.” dedi.
Sertifika töreninde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya,
Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması projesi kapsamında
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Tarım ve Jeotermal alanda pilot üniversite seçildiğini
belirterek belirlenen alanlarda geliştirilen projelerden birinin de Termal Seralarda Kümelenme
Projesi olduğunu vurguladı.
Termal Seralarda Kümelenme Projesi kapsamında özel işletmelerle üniversitemiz arasında protokoller imzalandığını ve bu kapsamda ilimizin ekonomisine katkı sağlamak adına çalışmalar yürütüldüğünü anlatan Rektör Karakaya, gerçekleştirilen eğitim programı sonunda sertifika alan 58 kişinin de jeotermal serada istihdam edildiğini söyledi.
Termal Seralarda Kümelenme Projesinin bölgenin ve ilimizin ekonomisine sağlayacağı katkının yanı sıra çekirdek ailenin geçimine de önemli derecede destek olacağını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir’in en önemli değerlerinden biri
olan jeotermalin tarım alanında kullanılmasıyla bölgede bitki çeşitliliğinin de artacağını ifade etti.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin projelere bilimsel anlamda katkılar sunduğunu dile
getiren Rektör Karakaya, hem ilimizin kalkınması hem de üniversitemizin gelişmesi adına
ellerinden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceklerini belirtti.
Sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, onlara çalışma hayatlarında başarılar diledi.
İş-Kur İl Müdürü Metin Ülgen Kaya da konuşmasında, "Yüklenici olan Agronet Seracılık AŞ’nin %50 istihdam zorunluğu varken, kursu bitiren 86 kişiden 43 kişiyi istihdam etmesi gerekirken fazladan 15 kişiyi daha ilave ederek toplam 58 kişiyi istihdam etmiştir. İŞKUR’un Agronet Seracılık AŞ’ye desteği bununla sınırlı kalmadı ve şuan hali hazırda Mesleki Eğitim Ve Beceri Geliştirme Projesi (MEGİP)Kapsamında 34 Kişi; İşbaşı Eğitim Programı (İEP)kapsamında 21 kişiyi Serada direk eğitim alarak iş sahibi yapacaktır. Bu yeni programlardan toplam 55 kişi daha yaralanacaktır. Yine %50 istihdam taahhüdünü üzerine çıkarak almış oldukları kişilerin başarısına göre %100’ünü de alabilecekleri ifade edilmektedir. Bu yeni yapılan programlarda çalışanların her birine İŞKUR olarak asgari ücret kadar maaş yatırılmakta ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) yapılmaktadır." dedi.
Agronet Seracılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Eygün de konuşmasında sertifikaların kursiyerler ve Kırşehir için hayırlı olması temennisinde bulundular.
Sertifika dağıtım töreni, Sayın Valimiz ve beraberindeki protokolün kursiyerlere belgelerini vermeleri ve ardından sera alanında yaptıkları inceleme ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)