Şoförler Odası Başkanı Mehmet Tekin, güvenli taşımacılık için oda
yönetimine okul idaresi ve velilerin kontrolleriyle destek vermesini istedi…

KIRŞEHİR’DE gündeme geldiği günden bu yana tartışılan Ulaşım Master Planı, 17 Eylül’de okulların açılacak olması ve “Beyaz Melekler” olarak nitelendirilen servis araçlarının da trafiğe çıkacak olması şoför esnafını olduğu kadar veliler ve okul idaresinin de denetiminde olmasını gerektiriyor.
Araç sayısının her geçen gün artması ile trafikte yaşanan sıkışıklığa, kural tanımazlık da dahil olunca çile ikiye katlanıyor.
Şehrimiz ana caddelerinde Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin projesi doğrultusunda yapılan düzenlemelerle çoğu yollarda tek yön giriş ve çıkış olması trafik açısından zorunlu iken, servis araçları için zaman kaybı nedeniyle şimdiden uyarılıyor.
Zaman kaybını düşünmek yerine güvenli trafik akışını düşünerek hareket edildiğinde trafikte hiçbir sorun yaşanmayacağı hatırlatılırken, her yıl şikayetlere neden olan fazla öğrenci alınması durumlarına ilişkin velilerin ve okul idaresinin bildirimlerini Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı’na yapmasını isteyen Oda Başkanı Mehmet Tekin, oda, okul idaresi ve velilerin olarak işbirliğinde bir eğitim-öğretim yılını güzel bir şekilde tamamlama temennisinde bulundu.
Okul servisleri hem güvenlikleri, hem de ücretleriyle her yıl yeni eğitim döneminde gündem olmaya devam ediyor.
Kırşehir’de servis ücretlerinin ülkemizin metropol kenti İstanbul’daki fiyatlara yakın olması eleştirilirken, ilimizde servis ücretleri kilometreye göre belirleniyor.
Servis ücretlerinin yakın mesafeler için 130 lira, Bağbaşı’nda, Güneykent’te, Mehtap Tepesi’nde gibi daha uzak yerlerde de 160 lira olarak belirlendiğini açıklayan Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin, “Kazasız-belasız bir eğitim-öğretim yılı diliyoruz, temenni ediyoruz. İlimizde olmadı bugüne kadar inşallah böyle bir olaylar yaşamayız” dedi.
Velilerin servis araçlarını bilmeleri, şoförlerin telefonlarını ve araçların plakalarını almaları, servis araçlarını takip etmeleri gerektiğini belirterek, okul idaresinin de sorumluluklarını bilerek, takipte bulunması gerektiğini ifade eden Mehmet Tekin, “Bilindiği gibi her okulumuzda rehber öğretmenlerimiz de var. Her sene fazla öğrenci taşındığından şikayet ediliyor bize ama burada en büyük iş okul idaresine düşer. Nöbetçi öğretmenler bunlara dikkat ederlerse, kontrol ederlerse, oda olarak bize bildirirlerse biz gereken işlemleri de yaparız. İnşallah dediğim gibi temiz, düzgün, taşımacılık yapacağız. Esnafımıza biz inanıyoruz. Beyaz meleklerimiz ayın 18’inde Allah nasip ederse sahaya çıkacak” şeklinde konuştu.
SERVİS SÜRÜCÜLERİ DE UYARILDI
Servis sürücülerini de uyaran Mehmet Tekin, “Servis esnafımız aldıkları öğrencilere servislere çok dikkat etsinler, fazla öğrenci almasınlar, fazla okullar almasınlar. Çünkü malum şehrimizde şu anda Ulaşım Master Planı devam ediyor, yapılmakta. Yollarımızda U dönüşleri çok yerde yasaklandı. Artık geldiğimiz caddeye geri dönüşümüz yok. Bunun için bayağı bir kilometre kat etmemiz gerekiyor. O yüzden de aldıkları öğrencilere dikkat etsinler. Hız sınırlarına, emniyet kemerlerine, trafik kurallarına uysunlar. Burada muzdarip olan biziz. Öğrenci velisi, öğretmen aracını okulun bahçesine çekiyor, ama servis aracı çekemiyor. Park yerlerini okul idarelerinin ayarlaması lazım. Yani esnafa yardımcı olması lazım. Önceliğimiz çocuklarımız diyorsak, önceliğimiz servis araçları olacak şekilde çocukların güvenli bir şekilde okuldan alınıp, okula bırakılması gerekmektedir. Okul idarelerinin kesinlikle servis araçlarına belli bir bölüm park alanı ayarlamak zorunda olduğunu belirtiyoruz” ifadesini kullandı.
(HABER: BEYHAN BALLI)