İl Genel Meclis Başkanı Seyfi’den Öğretmenler Günü Mesajı

“Öğretmenlik; bedeli hiçbir maddi 
karşılıkla ölçülemeyecek kadar 
değerli ve saygın bir meslektir”

Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Hacı Ömer Seyfi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
İlimizde ve ülkemizde görev yapan tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayan İl Genel Meclis Başkanı Hacı Ömer Seyfi mesajında şunları söyledi:
“Öğretmenlik insanlık tarihi kadar eski, eski olduğu kadarda önemli bir meslektir. Dünyanın en onurlu mesleklerinin başında gelen öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir.  Anne ve babamızdan sonra bizlere hayatı öğreten, zor anlarımızda elimizden tutan, sevgi ve şefkatini sonsuz bir cömertlikle bizlere sunan, tüm öğrencilerini kendi evladı gibi benimseyip bağrına basan, onların geleceğini inşa ederken özveri ve sonsuz bir sabır ile emek sarf eden tüm öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Bizler ’Beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi’ emreden, kalemin kılıçtan üstün olduğu bir inancın mensupları olarak, tarih boyunca olduğu gibi bugün de öğretmenlerimize büyük değer veriyoruz.
“Kendilerine emanet ettiğimiz, geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı, üreten, paylaşan, fikirlerini sevgi ve hoşgörü ortamında tartışabilen, bilim ve teknolojide geleceğe yön veren ve değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyor, hedefimize de ancak ve ancak eğitim ve öğretim anlayışımızın en önemli unsuru olarak gördüğümüz değerli öğretmenlerimizle ulaşabileceğimize inanıyoruz. İstikbale güvenle bakan ve bu yolda fedakârca çalışan, çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz, ülkemiz için daima umut ve dinamizm kaynağıdır. Bu nedenledir ki insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, dünyadaki gelişmelere kayıtsız kalmayan öğretmenlerimizin tutuşturduğu eğitim meşalesi sayesinde ülkemizin geleceği çok daha aydınlık olacaktır.
“Bu duygu ve düşünceler ile Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, Başta görevi başında şehit olmuş öğretmenlerimiz olmak üzere, ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum. Uzun yıllar boyunca öğrencilerini çok büyük bir hassasiyet ve fedakarlıkla yetiştirmiş, bugün artık emekli olmuş öğretmenlerimize de sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler diliyor, tüm eğitim camiamızın ve öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum.” (HABER MERKEZİ)