Başkan Ekicioğlu’ndan 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü mesajı 

“Öğretmenlerin sorunları her yıl
daha da artarak kronikleşiyor”

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, öğretmenlerimizin Dünya Öğretmenler Günü'nü her yıl giderek daha da artan sorunlarla karşıladıklarına dikkat çekerek, öğretmenlerin hayal kırıklığı yaşamaya devam ettiklerini ifade etti.
5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle bir açıklama yapan Belediye Başkanımız Ekicioğlu, öğretmenlerin sorunlarına dikkati çekti. Başkanı Ekicioğlu, açıklamasında şunları söyledi:
''Öğretmenlerimiz Dünya Öğretmenler Günü'nü her yıl daha da artan ve giderek kronikleşen sorunlarıyla karşılamaya devam ediyorlar. Her öğretmenler gününe sorunlarının çözümünü bekleyerek giren öğretmenlerimiz bu yıl da hayal kırıklığı yaşadılar. Özellikle günümüzde, 'siz öğretmensiniz' diye mezun ettiğimiz, diploma verdiğimiz yüz binleri, sadece seçim zamanlarında anımsamamalıyız.
Bugün hâlâ binlerce atanamayan öğretmenizin bulunduğunun bilinmesini istiyoruz; ataması yapılmış öğretmenlerin ise farklı statülerde, esnek ve güvencesiz çalıştırmanın da hem samimiyetsiz hem de öğretmene değer vermeyen anlayışlarının ibret verici bir uygulaması olarak karşımızda durduğunu ifade etmek isterim.
“Bu vesileyle Dünya Öğretmenler Günü'nde öğrencilere öğretmenlerini bekleten, atanamayan öğretmenlere de okullarını, öğrencilerini özleten uygulamalara bir an önce son verilmesini diliyor, öğrenci ve öğretmenlerimize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.''(HABER MERKEZİ)