Kırşehir Milletvekili Metin İlhan’dan Bakan Selçuk’a sor önergesi:

“Öğretmenlerin mağduriyeti çözümlenecek mi?

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a bir soru önergesi vererek, öğretmenlerin il-ilçe emri uygulaması getirilip mağduriyetinin giderilip giderilmeyeceğini sordu.
Milletvekili İlhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde şunları ifade etti:
“Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan, 2020 yılı ocak ayı kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme duyurusunda il / ilçe emri uygulamasına yer verilmemiştir. Bu nedenle öğretmenlerimizin mazerete bağlı yer değişikliğine ilişkin işlemleri, sınırlı sayıdaki kontenjanlar dahilinde yapılmak zorunda kalınmaktadır. Bu durumda birçok öğretmen mağdur olacaktır. Bu bağlamda;
“1. İl / ilçe emri uygulaması getirilip bu mağduriyet çözülecek midir?
“2. MEB il / ilçe emri uygulamasını bazı dönemler yapıp bazı dönemler yapmamaktadır. Öğretmenlerimizi mağdur eden bu durumun sebebi nedir?
“3. Yönetmeliklerde tercihlerine atanamayanlara il / ilçe emri uygulaması hakkında hüküm bulunmamaktadır. Bunun sebebi nedir? Bakanlığınızca bu hükmü yönetmelik ile mevzuata almayı planlamakta mısınız?” (HABER. BEYHAN BALLI)