CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan:
“Öğretmenlerimiz her şeyin en güzeline layıktırlar”

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda tüm öğretmenlerimizin her şeyin en güzeline layık olduklarını açıkladı.
Öğretmenlik mesleğinin gerçekten de fedakarlık, özveri ve çok büyük gayret isteyen bir meslek olduğuna dikkati çeken Milletvekili İlhan, mesajında şunları söyledi:
“24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği'ni kabul ettiği gündür. 
“Toplumların sürekliliği ve her alanda çağın gerekleri ile bağdaşıp yol kat etmesi noktasında öğretmenler mihenk taşı görevi üstlenmektedirler. Bu anlamda öğretmenlik sözde değil büyük sorumluluk taşıyan özde kutsal bir meslektir. Öğretmenlik mesleği ki ailemde de birçok öğretmen olduğu için de yakınen biliyorum… Gerçekten de fedakarlık,  özveri ve çok büyük gayret isteyen bir meslektir. Günümüz dünyasında insan yetiştirmek, var olan potansiyelini keşfetmek ve insan davranışlarına yön vermek elbette ki çok zordur.
“ Globalleşen dünya ile birlikte her toplumda çok farklı özellikte insanlar oluşmaya başlamıştır. Bu doğal bir durumdur zira bilgi ve İnternet çağının gereği de budur. Ancak bu noktada böyle bir dünya gerçeği varken öğrencilerin eğitiminde tüm sorumluluğu öğretmene bırakmak ve başarısızlıktaki faturayı öğretmene kesmek gerçekten de can sıkıcı bir hal almıştır. Ne yazık ki sadece bu hükümet döneminde değil neredeyse tüm hükümetler döneminde öğretmenlere gereken önem ve özen gösterilememiştir. Ayrıca günümüz toplumunda reel bir gerçek olan toplumda statü ve saygınlık kazanmada önemli bir etken olan ekonomik bağımsızlık noktasında da öğretmenlerimizin sorunları ne yazık ki bir türlü çözülememiştir. Fedakârca çalışan emek veren öğretmenlerimiz her şeyin en güzeline layıktırlar. Hiçbir kaygı gütmeden mesleklerini icra etmek onların en doğal hakkıdır ve bunu sağlamak da sadece devletin değil hepimizin görevidir.
“Bu duygu ve düşüncelerle başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına saygılarımı sunar, tüm öğretmenlerimizin gerek çalışan gerek emekli olan gerekse de atanmayı bekleyen yaklaşık 700 bin öğretmenimizin bu anlamlı gününü kutlar hepsine sonsuz teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım.” (HABER: BEYHAN BALLI)