İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen’den Öğretmenler Günü kutlama mesajı:

“Öğretmenlerimiz çocuklarımızı geleceğe hazırlayan birer rehberdirler”

İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen, Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Bir ülkede eğitim ve öğretime gösterilen özen, kurumlara ayrılan bütçe, çalışanların özlük hakları ne kadar iyi olursa o ülkede dünya ölçeğinde bir eğitim ve öğretimin gerçekleşmesinin mümkün olacağını ifade eden Başkan Müfit Göçen, mesajında şunları söyledi:
“Aziz Kırşehirliler, Bilindiği gibi, 24 Kasım 1928 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Bizleri yetiştirip bugünlere getiren anne ve babalarımızdan sonra, üzerimizde en fazla hakkı olan kişiler şüphesiz öğretmenlerimizdir.
“Tarihimize damgasını vuran şahsiyetleri incelediğimiz zaman onların yetişmesinde de öğretmenlerinin ne kadar büyük bir rolü olduğu görülür. Oğuz Kağan’ın yanında Uluğ Türk, Bilge Kağan’ın yanında Vezir Tonyukuk, Alp Aslan’ın ve Melikşah’ın yanında Nizamülmülk, Osman Bey’in yanında Şeyh Edebali, Fatih’in yanında Ak Şemseddin, Molla Gürani gibi hocalar ve danışmanlar vardı. Bu kişiler devlet adamlarını yetiştirmekle kalmamış devlet işlerinin yürütülmesinde aktif görevler almışlardır.
“Hazreti Ali, öğretmenliğin değerini vurgulamak için “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” demiştir. Bir atasözümüz de “Hiç ölmemek istiyorsanız, ölmez bir eser bırakın.” diyor. Öğretmelerin en büyük eseri, kendisi, ailesi, milleti hatta dünya insanlığı için faydalı işler yapan öğrencileridir. İyi bir öğrenci, iyi bir anne, iyi bir baba, iyi bir iş adamı, iyi bir memur, iyi bir esnaf, iyi bir işçi… öğretmenlerin gurur duyacakları eserleridir. Kısacası öğretmenin görevi aydın, ileriye güvenle bakan, çağdaş ve uygar bir toplum yaratmaktır.
“Öğretmenlerimizin tüm dünya ülkeleri ile her alanda rekabet edebilecek bir gençlik yetiştirilmesi konusunda üzerine düşen önemli görevleri vardır. Öğretmenlerin sağlıklı, huzurlu, donanımlı ve teknolojik gelişmelerle uyumlu olmaları, bilgi çağının gereklerine uygun öğrenciler yetiştirmeleri, mesleğini severek yapmaları bu hedeflere ulaşmayı hızlandıracaktır. Bir ülkede eğitim ve öğretime gösterilen özen, kurumlara ayrılan bütçe, çalışanların özlük hakları ne kadar iyi olursa o ülkede dünya ölçeğinde bir eğitim ve öğretimin gerçekleşmesi mümkün olur. Bunu sağlamak da devletimizin asli görevleri arasındadır.
“Değerli öğretmenlerimiz,
“Ne yazık ki günümüz Türkiye’sinde eğitim öğretimi büyük sıkıntılar içinde sürdürmekte olduğunuzu biliyoruz. Buna bir de salgın eklendiğinde yüzbinlerce evladımız eğitim öğretim hakkından gereği gibi yararlanamaz olmuştur. Özveriyle çalışan siz öğretmenlerimizin yurdumuzun çocuklarına azami derecede yararlı olabilmek için çırpındığınızı görmekteyiz. Bu çabayı takdir etmemek imkânsız. Ancak daha başarılı olabilmeniz için, bir an önce sizlerin çağa uygun teknolojik donanıma sahibi olmanız, özlük haklarınızın düzenlenmesi, huzurlu bir ortama kavuşmanız gerekmektedir. Acilen hak ettiğiniz ücrete kavuşmanız, sözleşmeli veya ücretli öğretmenlik uygulamalarına son verilmesi gerekir. Yurdun birçok yöresinde öğretmen açığı olduğu halde on binlerce öğretmenin atama bekliyor olması bugün eğitimdeki başka bir problemdir. İyi Parti olarak bütün bu sorunları biliyor ve acilen bir eğitim reformuna gidilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda üzerimize düşen görevi yapacağız ve sizlerin sorunlarını her platformda dile getireceğiz.
“Sevgili Gençler,
“Öğretmenlerinizin sizleri geleceğe hazırlayan birer rehber olduklarını asla unutmamalısınız. Etrafını aydınlatırken eriyen bir muma benzetilen öğretmenlerinizden elinizden geldiği kadar yararlanmaya çalışınız. Başta başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebedi hayata göç etmiş “Yurdumun Adsız Bilgeleri” bütün öğretmenlerimizin ruhları şad olsun. Emeklisi ve çalışanıyla tüm öğretmenlerimizin bu güzel gününü kutluyor; herkese sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)