KIRŞEHİR Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü, öğretim üyesi alımı yapacağını duyurdu.

Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yayınlanan duyuruda, 2547 sayılı kanunun 23, 25 ve 26. maddelerine dayanılarak hazırlanan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca yayınlanan Ahi Evran Üniversitesi Akademik Yükseltme, Atama Kriterleri ve Puanlama İlkeleri Yönergesi asgari şartlarına ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesi hükümleri uyarınca devlet hizmetine girmede aranan şartlara haiz yardımcı doçent unvanında öğretim üyeleri alınacağı belirtildi.
Başvurular 10 Mart’ta başlarken, 24 Mart Salı gününe kadar yapılabilecek.

Adayın başvurduğu kadroya ait anabilim dalı, kadro derecesi ve tüm iletişim bilgilerini içeren dilekçe, özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı sureti, askerlik durum belgesi, diplomalarının tasdikli suret, kamu hizmetinde bulunanlar için hizmet belgesi ile birlikte Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Atama ve Yükseltilmelerde Değerlendirme Kapsamına alınacak faaliyetler ve puanlama sisteminde yer alan formata uygun olarak hazırlanmış, yayın listesi, bilimsel yayınları, yurtiçi ve yurtdışı kongre ve konferans bildirileri, yayın atıflarına ilişkin belgeler, eğitim-öğretim faaliyetleri, yönettiği doktora ve yüksek lisans çalışmaları ve diğer bilgileri içeren dosyalarla birlikte başvuru yapılabilecek.
Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerektiği bildirilirken, yardımcı doçent kadrolarına başvuran tüm adaylar 2547 Sayılı kanunun 23/b-2 maddesinde belirtilen yabancı dil sınavına tabi tutulacak.
İlgili kadroya başvuran adayların başvuruları, Ahi Evran Üniversitesi Akademik Yükseltme, Atama Kriterleri ve Puanlama İlkeleri Yönergesi gereğince, Akademik Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenerek yayın dosyaları asgari koşulları karşılamaları halinde kabul edilecek.
Başvurular Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığı’na şahsen yapılacak. Posta ile yapılan başvurular ve eksik belgeli dosyalar kabul edilmeyecek.
Akademik personel alımında adaylarda araştırma, proje ve tez gibi herhangi bir şart aranmazken, Eğitim Fakültesi’nin İlköğretim/Okulöncesi Eğitimi Bölümü’ne; Sağlık Yüksekokulu’nun Çocuk Gelişimi ve Ebelik Bölümleri’ne; Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’na olmak üzere 9 yardımcı doçent unvanlarında öğretim üyesi alınacak.