Kırşehir Valiliği iki gün sürecek sınavın huzurlu ve sağlıklı bir ortamda yapılması için her türlü önlemin alındığını açıkladı 

ÖĞRENCİLERİN YKS HEYECANI

Kırşehir'de binlerce öğrenci hayalini kurduğu üniversitenin kapılarını bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan sınav ile aralayacak.
Öğrenciler ilk olarak TYT’ya girecek. Yarın Saat 10.15’te başlayacak ve 135 dakika sürecek. AYT ise 27 Haziran 2021 Pazar günü, saat 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecek. YDT ise Pazar günü  saat 15.45’te başlayacak ve 120 dakika sürecek.
VALİ AKIN’DAN BAŞARI DİLEĞİ
Sınavla ilgili tüm hazırlıkların yapıldığını belirten Vali İbrahim Akın, bugün ve yarın yapılacak YKS’ya (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) girecek öğrencilere başarılar diledi.
Eğitimin en önemli aşamalarından birisinin de gençlerin meslek tercihlerinin belirlendiği üniversite sınavı olduğuna dikkat çeken Vali İbrahim Akın, yayınladığı mesajda şunları ifade etti:
“Ülkemizin geleceği olan sevgili gençlerimizin üniversite hayallerini belirleyecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)  bu yıl 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecektir. 
“Ülkelerin gelişmişlik düzeylerini belirleyen en önemli kriterlerden birisi eğitimdir. Bilim ve teknolojinin büyük bir hızla ilerlediği günümüzde gelişmelere ayak uydurabilmek, olaylara daha geniş bir perspektiften bakabilmek ve çok yönlü düşünerek fikir üretebilmek ancak eğitim ile mümkündür. Eğitimin en önemli aşamalarından birisi de gençlerin meslek tercihlerinin belirlendiği üniversite sınavıdır.
“Bildiğiniz üzere tüm dünya ve ülkemiz koronavirüs salgını ile mücadele etmektedir ve bu salgının olumsuz etkilediği alanların başında da eğitim gelmektedir. Devletimiz öğrencilerimizin kayba uğramaması için bu süreci on-line derslerle tamamlamaya çalışmıştır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen yaklaşan üniversite sınavını başarılı bir şekilde geçirmenin gayreti içerisinde olan öğrencilerimiz gelecekte hedefledikleri mesleğe ulaşmak için evde sıkı bir şekilde sınava hazırlanarak eksikliklerini tamamlamışlardır. Bu yüzden öğrencilerimizin emeklerinin karşılığını alabilmesi, yıllardır edindikleri bilgi ve birikimlerini sınava yansıtarak başarılı olmaları en büyük dileğimizdir.
“Biliyoruz ki sizler daha aydınlık bir geleceğe sahip olabilmek için sınava büyük bir gayretle çalıştınız. Artık geriye yüksek bir motivasyonla sınava girmeniz kalmıştır. Sınav esnasında ne kadar rahat olursanız bilgi birikiminizi ve yorum gücünüzü daha rahat bir şekilde kullanacağınızı aklınızdan çıkarmayınız. Bizler sizlere inanıyor ve güveniyoruz.  Bildiğiniz üzere Kırşehir, ülkemiz eğitiminde ilk sıralardadır. İlimiz sadece üniversite giriş sınavlarında değil üniversite tercihinde de ön planda yer alarak eğitimde marka kent olma yolundaki kararlılığını sürdürmektedir.  Nitekim her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimizin Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda büyük bir başarı elde ederek ilimizin başarı çıtasını daha yükseklere taşıyacağına inanıyorum.”
BAŞKAN EKİCİOĞLU, YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE BAŞARI DİLEDİ
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Kamu Kurumları Sınav’na (YKS) girecek olan öğrencilere başarı diledi.
Çağdaş ülkelerin gelişmişlik düzeylerini belirleyen en önemli faktörün eğitim olduğunun bilincinde olduklarını belirten Belediye Başkanı Ekicioğlu yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Kırşehir’i eğitimde marka kent yapan öğrencilerimizin geleceklerini belirleyecek olan YKS bu yıl da pandemi sürecinin gölgesinde yapılacak. Birçok öğrencimiz bu olağanüstü süreçten kaynaklı belki de istediği gibi sınavlara hazırlanamadı ama unutmayın ki sınav başarısı hayat başarısı değildir. Unutmayın ki hayatınız boyunca belki de daha önemli sınavlarla karşılaşacaksınız. Hiçbir şey sizin sağlığınızdan daha önemli değil. Çağdaş ülkelerin gelişmişlik düzeylerini belirleyen en önemli faktörün eğitim olduğunun bilincindeyiz. Unutmayın ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşabilmek için bilim ve teknolojideki değişimleri yakalamak ve yeni olanakları üretebilmek sizlerle mümkün olacaktır. Hem ilimizin hem de ülkemizin gelişimine katkı sunmak için eğitimin en önemli aşamalarından birisi de sizlerin meslek tercihlerinin belirlendiği üniversite sınavıdır. Hafta sonu sınav giriş ve çıkış saatlerinde öğrencilerimize, velilerimize ve sınav görevlilerine otobüslerimiz ücretsiz hizmet verecektir. Bütün öğrencilerimize girecekleri sınavlarda üstün başarılar diliyorum.” 
YKSYE GİRECEK ADAYLAR VE REFAKATÇİLERİ SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDAN MUAF TUTULACAK
Kırşehir Valiliği Cumartesi ve pazar günü yapılacak YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ile ilgili bir dizi karar aldı.  
Vali İbrahim Akın başkanlığında toplanan İl Umumu Hıfzıssıhha Kurulu, ÖSYM Başkanlığı tarafından 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde il merkezleri ile bazı ilçelerden oluşan 200 sınav merkezinde gerçekleştirilecek olan 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavının; Cumartesi sabah (10.15-12.30),Pazar sabah (10.15-13.15) ve Pazar öğleden sonra (15.45-17.45) olmak üzere 3 oturum şeklinde uygulanacağını ve bu nedenle uygulanacak kararları değerlendirdi ve bu konuda kararlar aldı.
YKS önlemlerinın ele alındığı karara göre, 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavının, salgınla mücadele tedbirleri ve güvenlik önlemleri açısından en uygun koşullarda gerçekleştirilmesi ve herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi amacıyla valilik ve kaymakamlıklarca uygulanacak usul ve esaslar şu şekilde sıralandı: 
“Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda; salgının/bulaşmanın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.
“Kademeli normalleşme döneminin ikinci etabı kapsamında Haziran ayı boyunca uygulanacak tedbirleri belirleyen 01.06.2021 tarih ve 8878 sayılı İçişleri Bakanlığı Genelgesi ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 01.06.2021 tarih ve 2021-35 sayılı kararı ile; pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri 22.00­05.00 saatleri arasında; pazar günleri ise cumartesi saat 22.00’den başlayıp pazar gününün tamamını kapsayacak ve pazartesi günü saat 05.00’te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması tedbiri uygulanacağı duyurulmuştur.
“Öte yandan, ÖSYM Başkanlığının 11.06.2021 tarih ve 39302 sayılı yazısı ile 26­27 Haziran 2021 tarihlerinde İl merkezleri ile bazı ilçelerden oluşan 200 sınav merkezinde gerçekleştirilecek olan 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavının; Cumartesi sabah (10.15-12.30), Pazar sabah (10.15-13.15) ve Pazar öğleden sonra (15.45­17.45) olmak üzere 3 oturum şeklinde uygulanacağı bildirilmektedir.
“Bu çerçevede; 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri uyarınca İlimiz genelinde;
“2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavının, salgınla mücadele tedbirleri ve güvenlik önlemleri açısından en uygun koşullarda gerçekleştirilmesi ve herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi amacıyla Valilik ve Kaymakamlıklarca aşağıdaki belirtilen usul ve esasların hayata geçirilmesi sağlanacaktır.
“1. Sınava girecek adayların acil iş ve işlemlerinin görülebilmesi amacıyla Nüfus Müdürlükleri, 26 Haziran 2021 Cumartesi günü 07.00-17.00 saatleri arasında, 27 Haziran 2021 Pazar günü ise 07.00-15.30 saatleri arasında açık bulundurulacaktır. 
“2. Sınav görevlileri ve sınava girecek adaylar ile beraberindeki refakatçi ve/veya yakınlarının, YKS sınavına katılmak/görev almak üzere özel araçlarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatleri için seyahat izin belgesi aranmayacak ve yapılacak denetimlerde belirtilen kişilerin görev belgesi veya aday giriş belgesini ibraz etmeleri yeterli olacaktır.
“3. Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 27 Haziran 2021 Pazar günü, sınav görevlileri ve sınava girecek adaylar ile beraberindeki refakatçi ve/veya yakınları 05.00­-19.00 saatleri arasında durumlarını belgelendirmek (görevli ya da aday giriş belgesi) kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaktır.
“4. 27 Haziran 2021 Pazar günü Kırtasiyeler v e Fotoğrafçılar (kimlik kartı için gerekli olan fotoğrafın temini amacıyla), 07.00­-18.00 saatleri arasında açık olabileceklerdir. Bu yerlerde çalışanlar da belirtilen zaman dilimi içerisinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf sayılacaklardır.
“5. Sınava girecek öğrenciler ile yakınları/refakatçileri ve sınav görevlilerinin sınav yerlerine ulaşımlarında herhangi bir aksama yaşanmaması için şehir içi toplu taşıma sefer sayılarının artırılması dahil her türlü tedbir Valilik ve Kaymakamlıkların koordinasyonunda başta Belediyeler olmak üzere ilgili birimlerce alınacaktır.
“6. Valilikler ve Kaymakamlıklarca; sınavın sessiz ve huzurlu bir ortamda geçmesi için gerekli tüm tedbirler Milli Eğitim Müdürlükleri, Kolluk Kuvvetleri, Yerel Yönetimler ve ilgili diğer kurum/kuruluşlarla koordinasyon sağlanarak alınacak, bu bağlamda kolluk birimlerince sınavın yapılacağı okul çevrelerinde devriye faaliyetleri yoğunlaştırılarak sınava girecek öğrencilerin dikkatlerinin dağılmasına neden olabilecek gereksiz korna çalınması ve diğer gürültülü faaliyetlerde bulunulması önlenecek, sınav süresi boyunca gürültü yapılmaması konusunda kamuoyu farkındalığını artıracak çalışmalara ağırlık verilecektir.
“Alınan kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildi.  (HABER: BEYHAN BALLI)