Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce öğrencilere “Teknoloji ve İnternet Bağımlılığı” eğitimi verildi.
Öğrencilerin Spor Okulları etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde organize edilen etkinlikte, Kırşehirli öğrenciler, internet kullanımının zararlarını ve faydalarını öğrendi.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda, öğrencilere yönelik internet bağımlılığı semineri verildi.
Son yıllarda cep telefonu ve internetin yaygınlaşmasıyla birlikte neredeyse herkesin cebinde internet olmasından dolayı bağımlılığı da bir hayli arttı. Artık cep telefonları sayesinde internet bağımlılığının yaşı 3’e kadar düştü. Buna dikkat çekmek ve internet bağımlılığının önüne geçmek için Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gençlere, internet bağımlılığı bilinçlendirme semineri vermeye başlandı. 
Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde internet bağımlılığı bilinçlendirme semineri veren görevliler, öğrencilere internetin insan hayatına getirdiği sayısız faydaları olduğunu ancak kişinin teknoloji kullanımı üzerinde kontrolünün kaybolması ve teknolojiyi ölçüsüz ve sınırsız kullanmasının çok ciddi zararlara sebep olabildiğini, internet ve teknoloji bağımlılığının diğer bağımlılıklarda olduğu gibi kişinin bağımlısı olduğu teknolojik ürüne ulaşamadığında yoksunluk yaşadığı bir durum olarak tanımlandığını konusunda bilgilendirdi.
Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada internetin hayata olan olumsuz etkileri öğrencilere birer birer anlatıldı. (HABER MERKEZİ)