Vali Akın: “Eğitim kalitesiyle kendini ispat etmiş marka kent olan ilimizde öğrencilerimizin karnelerinin iyi olması aileleri gibi bizleri de sevindirdi”

Öğrenciler karnelerini aldı, yarı yıl tatili başladı

Vali İbrahim Akın, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Yarıyıl Tatili nedeniyle Çayağzı Kasabasındaki TEV Zahide Zehra Garring İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilere yarıyıl karnelerini dağıttı.
Karne dağıtım programında Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, Okul Müdürü Murat Gürsoy, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler yer aldı.
Karne dağıtım programında konuşan Vali İbrahim Akın, Kırşehir genelinde 212 okulda toplam 43 bin 742 öğrencinin karne alacağını söyledi.
Sınıfları ziyaret ederek öğrencilere yarıyıl karnelerini dağıtan ve onlara çeşitli nasihatlerde bulunan Vali İbrahim Akın, “Öğrencilerimiz, yarıyıl tatilinde iyi dinlenerek ikinci döneme zinde ve dinlenmiş bir vaziyette başlayacaklar. Ülkemizde genelinde olduğu gibi ilimizde de 9 Eylül 2019 tarihinde başlayan eğitim-öğretim döneminin ilk yarısı 17 Ocak 2020’de yani bugün itibariyle sona eriyor. Bizler de bugün burada öğrencilerimizle bir araya gelerek karnelerini dağıtıyor, öğrencilerimizin heyecanına ortak oluyoruz. Eğitim kalitesiyle kendini ispat etmiş marka kent olan ilimizde öğrencilerimizin karnelerinin iyi olması aileleri gibi bizleri de sevindirdi. Gözleri pırıl pırıl ışıldayan öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitim alması için eğitim camiamızla, öğretmenlerimizle ve velilerimizle sürekli işbirliği içerisindeyiz. Çocuklarımızı daha güzel yarınlara hazırlamak için gayret gösteriyoruz. Bu vesileyle, öğretmenlerimize hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, öğrencilerimize de iyi bir tatil diliyorum.” dedi.
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu da konuşmasında, “Öğrencilerle bu sınıflarda bir arada bulunmaktan mutluluk duyduk. Öğrenciler yarıyıl tatilinde bol kitap okuyarak, ders tekrarı yaparak ve oyunlar oynayarak dinleneceklerdir. Eğitimde iyi bir noktada olan Kırşehir’de öğrencilere ve öğretmenlere iyi tatiller diliyorum.” şeklinde konuştu.
Karne dağıtım programı, Vali Akın ve Belediye Başkanı Ekicioğlu tarafından öğrencilere karnelerinin verilmesi ve öğretmenlerle yapılan görüşme ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)