Şehrinin sanatsal ve kültürel miraslarına sahip çıkmayı görev edinen ve adını büyük usta Neşet Ertaş’tan alan Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi, yeni binasında eğitim-öğretim faaliyetlerine başladı.
Hem akademik çalışmalarla hem de sanat çalışmaları ile alana önemli katkılar sağlayan Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinin yapımı hızla tamamlandı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın da yoğun gayretleri ile hem üniversitemize hem de şehre kazandırılan fakültede 14 akademisyen odası, 11 idari ofis, 12 bireysel çalışma odası ve laboratuvar, atölye ve derslikleri kapsayan 14 oda bulunuyor. Bin 600 m² alan üzerine inşa edilen Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi, ilimizin kültür, sanat ve tarihi kalkınmasına da katkı sağlıyor.
REKTÖR KARAKAYA: “GENÇLER BİZİM GELECEĞİMİZ VE ONLARA EN İYİ İMKANLARI SUNMAK BİZİM GÖREVİMİZ”
Yeni binaya taşınma işlemlerinin tamamlanmasının ardından açıklama yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinin yeni binası ile daha kaliteli ve nitelikli işlere imza atacaklarını söyledi.
Her zaman öğrenci odaklı yaklaşımda bulunduklarını söyleyen Rektör Karakaya; “Gençler bizim geleceğimiz ve onlara en iyi imkanları sunmak bizim görevimiz.” dedi.
2012 yılında kurulan Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinde ulusal ve yerel düzeyde sanatsal eğitim-öğretim sunmayı ve yaratıcı bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini anlatan Rektör Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti:
“Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi ile ülkemizin kültürel alt yapısını güçlendirmek istiyoruz. Çünkü Kırşehir bu anlamda köklü bir geçmişe sahip. Hem şehrimizin hem de ülkemizin önemli bir değeri olan Neşet Ertaş’ın da adına yakışır işler yapmak istiyoruz. Bölgesel ve yerel düzeyde sanatsal ve bilimsel platformlarda öne çıkmak, sanata dair yeni değerler üretmek ve nitelikli bireyler yetiştirmek için eksiklerimizi hızla tamamladık.”
Hem akademik kadrosuyla hem de yeni binasıyla birlikte Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinin adından söz ettiren bir fakülte olacağına inandığını belirten Rektör Karakaya, öğrencilerin en iyi şartlarda eğitim almaları için çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)