Rektör Karakaya: “Millet ve kurumlar adına faydalı işler yapmaya devam edeceğiz”

Bölgesel kalkınma odaklı çalışmalar yürüten Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin bir projesi daha alanda uygulanmaya başlandı. İlinin ve bölgesinin kalkınmasına katkı sağlamasının yanı sıra bölgesinin yenilenebilir enerji üretimine de önemli derecede faydası olacak projeler üreten Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, “Mucur Meslek Yüksekokulu Güneş Enerjisi ile Enerji Üretimi” projesi ile de enerji üretmeye başladı.
Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) tarafından Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında “Çatı Tipi Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesi” açılışı ve tadilatı proje kapsamında yapılan Mucur Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu 1 Kasım 2019 tarihinde düzenlenen törenle gerçekleşti.
Mucur Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda yapılan toplu açılış törenine Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Mucur Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Emrah Aydemir, TANAP Yatırım Programları Uzmanı Zafer Sarı ve beraberindeki heyet, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
FINDIK: “1 MİLYON 361 BİN 700 TL’LİK BÜTÇE HİBE DESTEĞİ VERİLDİ”
Proje sayesinde enerjide dışa bağımlılığın azaltılması ile yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin kullanımının amaçlandığı ve 4 bin proje arasından yapılan değerlendirmeler neticesinde seçilen ve hibe almaya hak kazanan “Mucur Meslek Yüksekokulu Güneş Enerjisi ile Enerji Üretimi” projesinin yürütücüsü Öğr. Gör. Şaban Fındık, bir konuşma yaptı. Fındık konuşmasında, proje hakkında detaylı bilgiler vererek TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları tarafından desteklenen Mucur MYO Güneş Enerjisi ile Elektrik Üretimi Projesinin 2 Nisan 2018 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.
Proje kapsamında Mucur Meslek Yüksekokulu binasının çatısında 1.000 metrekarelik alana 480 adet 270 W’luk güneş paneli yerleştirildiğini söyleyen Öğr. Gör. Şaban Fındık, proje ile yıllık 188000 KW’luk enerji üretilerek fazla gelen elektriğin satışını da yapabileceklerini dile getirdi.
Proje kapsamında Mucur Meslek Yüksekokuluna 190 kişilik konferans salonu kazandırıldığını ve aynı zamanda meslek yüksekokulunun yakıt kazanlarının doğalgaz dönüşümünün de yapıldığını vurgulayan Fındık, proje çalışmaları boyunca kendisine maddi ve manevi destek olan herkese teşekkür etti.
Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. Şaban Fındık’ın konuşmasının ardından TANAP Yetkilisi Zafer Sarı söz alarak TANAP ile birlikte Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) hakkında kısa bilgiler verdi. TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında şimdiye kadar 1000’den fazla projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Sarı, bu projelerin tümünün de bulundukları bölgelerine önemli katkılar sağladığını söyledi. Projelerin artarak devam etmesi temennisinde bulunan Zafer Sarı, projenin hazırlanması, yürütülmesi ve hayata geçirilmesi aşamalarında desteği olan herkese teşekkür etti.
TANAP Yetkilisi Zafer Sarı’nın konuşmasının ardından Mucur Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emrah Aydemir de bir konuşma yaptı. Aydemir konuşmasında, Mucur Meslek Yüksekokulu olarak çok sayıda çalışma yürüttüklerini ve yürütmeye devam edeceklerini belirterek projelerin artarak devam etmesini diledi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın her proje ile yakından ilgilendiğine dikkat çeken Aydemir, Rektör Karakaya’ya ve projede emeği olan herkese teşekkür etti.
REKTÖR KARAKAYA: “MİLLET VE KURUMLAR ADINA FAYDALI İŞLER YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasında, millet ve kurumlar adına faydalı işler yapmak için bir arada bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek toplum ve millet yararına güzel işler yapmanın kendilerini sevindirdiğini kaydetti.
Bu tarz projelerin bir umut arayışı olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu umudun sürekli olarak beslenmesi gerektiğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti:
“Projeye emek veren arkadaşlarımızın bu umudu bugün ülke için yıllık 150 bin TL’lik enerji üretimine katkı sağlıyor. Enerji, bugün ülkemizin ve dünyanın üzerinde çalışılan önemli bir mesele, sıradan bir mesele değil. Dolayısıyla bu katkı büyük bir katkı, ben emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyorum ve bu tür projelerin ülkemizde yaygınlaşarak devam etmesi gerektiğine inanıyorum.”
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin hedefleri itibarıyla almış olduğu projeleri gerçekleştirerek umuda dönüştürmek için uğraştığını anlatan Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, millete faydalı, öğrencilere yararlı olan projelerin gece gündüz takibinde ve peşinde olduklarını sözlerine ekledi.
“Milletin, umuda ve bizim katkımıza ihtiyacı var.” diyen Rektör Karakaya, üniversite ve gençliğin bu milletin lokomotifi olduğunu kaydederek bunu iyiye kullanarak bu heyecanı her gün tutacaklarını ve her gün yeniden doğacaklarını vurguladı. Projeye emek veren herkese ayrı ayrı teşekkür eden Rektör Karakaya, ülkeye ve millete faydalı projelerin devam etmesi temennisinde bulundu.
Konuşmaların ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, projede emeği geçen akademik ve idari personele teşekkür belgesi verdi. (HABER MERKEZİ)