Ülkemiz genelinde öğrencilere trafik eğitimi verilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa hayata geçirilen proje kapsamında hazırlanan “Mobil Trafik Eğitim Tırı” ilimize geldi.
Vali İbrahim Akın, okul öncesi, ilk ve ortaokul öğrencilerinde trafik bilincinin geliştirilmesi, güvenliğe yönelik farkındalığın artırılması, yapılması ve yapılmaması gerekenleri anlatmak amacıyla ilimize gelen "Mobil Trafik Eğitim Tırı'nı” ziyaret etti.
Cacabey Meydanında bulunan tır hakkında trafik ekiplerinden bilgiler alan ve öğrencilerin tırdaki mobil sınıfta polislerden aldıkları trafik eğitimini izleyen Vali İbrahim Akın’a İl Emniyet Müdürü Murat Türesin de eşlik etti. Öğrencilere trafikte yapılan hatalara karşı uyarılar yapılarak sürücü ya da yaya haldeyken karşılaşabilecekleri tehlikeli durumlar da anlatıldı.
Konu ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Akın, Mobil Trafik Eğitim Tırı'nın çocuklarımızın trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazanmasına önemli katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi.
Trafik eğitiminin çocuklarımızdan başlamasının daha kalıcı olduğunu belirten Vali İbrahim Akın, “Bilindiği gibi her yıl trafik kazalarında çok sayıda vatandaşımızı kaybediyoruz. Ölümlü ya da yaralanmalı kazaların önüne geçmek, kaza sayısını en aza indirmek üzere İçişleri Bakanlığımız öncülüğünde çok yoğun çalışmalar yürütülüyor. Bu mücadelelerin en önemli kısımlarından bir tanesi de trafik eğitimi. Bu konuda, özellikle çocuklarımız başta olmak üzere trafik eğitimleri veriliyor. Emniyet Genel Müdürlüğümüze bağlı ‘Mobil Trafik Eğitim Tırı’ bu anlamda ilimize gelerek öğrencilerimize trafik eğitimi verilmesini sağlayacak. Bu tırda yapılan faaliyet, esasında trafik kurallarının çocuklarımıza öğretilmesi. Küçük yaşlarda öğrenilen bilgiler, edinilen alışkanlıklar yaşamlarının ileriki dönemlerinde çok daha kalıcı hale gelerek uygulanabilir olmaktadır. Burada özellikle ilkokul çağındaki çocuklarımız tırdaki mobil sınıfta teorik olarak trafik kuralları konusunda bilgilendiriliyor. Daha sonra, özel hazırlanan parkurda canlı olarak trafik kurallarını uygulayıp pekiştirmeleri sağlanıyor.” dedi.
Vali Akın’ın programı, trafik parkurunda polisler tarafından akülü arabalarla eğitim alan öğrencilerimizi izlemesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)